Denne ostekaken er superenkel å lage og smaker utrolig godt, men det aller beste med denne kaken er at den ikke krever haugevis med rådyre ingredienser mange lavkarbokaker vanligvis gjør. Denne kaken passer en rund springform 24 – 26 cm.
- 250 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 100 g hasselnøttmel (jeg kvernet selv i blender - kan byttes ut med mer mandelmel)
- 150 g smør
- 50 - 60 g kakao
- 100 g Sukrin Gold
Ostekrem
- 635 g romtemperert kremost (jeg brukte 5 pk Tine Kremgo naturell)
- 3 dl kremfløte
- 35 dråper vaniljeessens
- 8 strøkne ts gelatinpulver
- 1 dl lunka vann til å løse opp gelatinen
- 80 g Sukrinmelis evt. 40 g Tagatesse
- Smelt smør i en stekepanne, tilsett Sukrin Gold og varm forsiktig opp til det er oppløst.
- Ha i kakao, rør godt før du har i resterende ingredienser.
- Stek på middels varme under stadig omrøring i ca 5 minutter.
- Ha ¾ av massen over i en kakeform med bakepapir i bunn og trykk godt sammen.
- La avkjøle.
- Resterende masse skal smuldres lett opp og has på kaken til slutt.
Ostekrem
- Pisk sammen kremost, vaniljedråper og søtning.
- Pisk kremfløten til krem og vend inn ostemassen.
- Løs opp gelatinpulveret i vannet i ca 5 minutter.
- Sett gelatinen i mikrobølgeovnene i 20 - 30 sekunder (til det er oppløst).
- Helles i en tynn stråle i ostemassen mens du pisker forsiktig.
- Ha ostemassen på kakebunnen, strø over smulene til overs fra bunnen og la avkjøle i minimum 5 timer før servering, men helst natten over.