Lavkarbo Oreo ostekake
Skrevet av: Fett & Forstand
- 250 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 100 g hasselnøttmel (jeg kvernet selv i blender - kan byttes ut med mer mandelmel)
- 150 g smør
- 50 - 60 g kakao
- 100 g Sukrin Gold
- 635 g romtemperert kremost (jeg brukte 5 pk Tine Kremgo naturell)
- 3 dl kremfløte
- 35 dråper vaniljeessens
- 8 strøkne ts gelatinpulver
- 1 dl lunka vann til å løse opp gelatinen
- 80 g Sukrinmelis evt. 40 g Tagatesse
- Smelt smør i en stekepanne, tilsett Sukrin Gold og varm forsiktig opp til det er oppløst.
- Ha i kakao, rør godt før du har i resterende ingredienser.
- Stek på middels varme under stadig omrøring i ca 5 minutter.
- Ha ¾ av massen over i en kakeform med bakepapir i bunn og trykk godt sammen.
- La avkjøle.
- Resterende masse skal smuldres lett opp og has på kaken til slutt.
- Pisk sammen kremost, vaniljedråper og søtning.
- Pisk kremfløten til krem og vend inn ostemassen.
- Løs opp gelatinpulveret i vannet i ca 5 minutter.
- Sett gelatinen i mikrobølgeovnene i 20 - 30 sekunder (til det er oppløst).
- Helles i en tynn stråle i ostemassen mens du pisker forsiktig.
- Ha ostemassen på kakebunnen, strø over smulene til overs fra bunnen og la avkjøle i minimum 5 timer før servering, men helst natten over.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/lavkarbo-oreo-ostekake/
3.5.3251