Tiramisù-Rullekake! (keto, glutenfri)

Tiramisù-Rullekake! (keto, glutenfri)

Tiramisù-Rullekake! (keto, glutenfri)

Tiramisù-Rullekake! (keto, glutenfri)

Tiramisù-Rullekake! (keto, glutenfri)

Tiramisù-Rullekake! (keto, glutenfri)

Tiramisù-Rullekake! (keto, glutenfri)

Tiramisù-Rullekake! (keto, glutenfri)

Tiramisù-Rullekake! (keto, glutenfri)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Tiramisù-Rullekake! (keto, glutenfri)
– Vårt nyeste tilskudd i kake-samlingen, og akkurat i tide for 17.Mai! Tiramisù er en av de mest kjente italienske dessertene. Den består av savoiardi, eller fingerkjeks på Norsk, dynket i kaffe og/eller marsala, mascarpone-krem og et dryss kakao. Navnet tiramisù på italiensk betyr «trekk meg opp» (tirami su), uttales (tiramiso), en referanse til den oppkvikkende effekten av kaffe (koffein) og sukker.

Når jeg bodde i Oslo brukte jeg og venninna mi å spise Tiramisù og drikke kaffe på en Italiensk restaurant som het Santino’s på Youngstorget sånn ca hver eneste dag. Vi ble seriøst aldri lei, og jeg kan fremdeles «se for meg» smaken den dag i dag.

Vi har gitt denne herlige klassikeren en ny kjole som vi håper mange setter pris på, og for å få alle de klassiske smakene inkorporert har vi lekt oss med enkelte av komponentene. Siden rullekaken er ganske skjør så var dynking utelukket. Istedenfor lagde vi en kaffe-sirup med et hint av rom som gjorde seg skikkelig i kaken!

Vår Tiramisù-Rullekake er pyntet med bakekakao fra Freia, og hakket sukkerfri mørk sjokolade og melkesjokolade fra Tights.no!

Kan jeg spise kakao på keto?

JA! Kakaopulver er det du sitter igjen med etter at kakaobønnene er gjæret, tørket, brent og deretter skilt fra kakaosmøret! Med andre ord, et konsentrert produkt. Kakaobønner i sin rene form inneholder lite karbohydrater. Fjerner du væsken og fettet blir det naturligvis mer av de andre makronæringsstoffene. Dessuten er det ikke rare mengden kakao man bruker i diverse oppskrifter.

Tiramisù-Rullekake! (keto, glutenfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: 1 stor rullekake
Ingredienser:
Krem
  • 3 dl kremfløte
  • 250 g mascarpone
  • 2 ss TagaSØTT
  • ½ vaniljestang
  • 1 eggeplomme

Kaffesirup
  • 15 g Monster Fibersirup
  • 1 ts kaffepulver (frysetørket)
  • 1 ss Havana Club eller annen type lys eller mørt rom. Brandy, whisky og cognac funker også.

Kakebunn

Pynt
Fremgangsmåte:
Krem
  1. Pisk TagaSØTT og eggeplomme til du får en lys, luftig krem.
  2. Pisk sammen vanilje, kremfløte og mascarpone til en luftig og halvfast krem. Vend inn eggekremen.

Kaffesirup
  1. Løs opp kaffe i alkoholen og tilsett sirup. Rør alt godt sammen.

Kakebunn
  1. Forvarm ovnen til 210°C.
  2. Pisk egg og Sukrin Gold til en superluftig eggedosis. Dette kan ta opptil 5 minutter.
  3. Vend forsiktig inn havrefiber og bakepulver.
  4. Fordel røren på et bakepapirkledd stekebrett. Smør gjerne bakepapiret med litt nøytral olje.
  5. Stek på midterste rille i ovnen i 5 minutter. Pass på hele tiden så bunnen ikke blir for stekt.
  6. Ta ut brettet og vipp kakebunnen over på et annet bakepapir.
  7. Dryss kakao på bunnen og fordel deretter kremen. Dryss over kaffesirup over kremen og rull kaken godt sammen.
  8. Sett kjølig.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 292 - Fett: 27,4 - Karbohydrater: 3 - Protein: 5,4

Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.