Tiramisù-Rullekake! (keto, glutenfri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 1 stor rullekake
Ingredienser:
Krem
  • 3 dl kremfløte
  • 250 g mascarpone
  • 2 ss TagaSØTT
  • ½ vaniljestang
  • 1 eggeplomme

Kaffesirup
  • 15 g Monster Fibersirup
  • 1 ts kaffepulver (frysetørket)
  • 1 ss Havana Club eller annen type lys eller mørt rom. Brandy, whisky og cognac funker også.

Kakebunn

Pynt
Fremgangsmåte:
Krem
  1. Pisk TagaSØTT og eggeplomme til du får en lys, luftig krem.
  2. Pisk sammen vanilje, kremfløte og mascarpone til en luftig og halvfast krem. Vend inn eggekremen.

Kaffesirup
  1. Løs opp kaffe i alkoholen og tilsett sirup. Rør alt godt sammen.

Kakebunn
  1. Forvarm ovnen til 210°C.
  2. Pisk egg og Sukrin Gold til en superluftig eggedosis. Dette kan ta opptil 5 minutter.
  3. Vend forsiktig inn havrefiber og bakepulver.
  4. Fordel røren på et bakepapirkledd stekebrett. Smør gjerne bakepapiret med litt nøytral olje.
  5. Stek på midterste rille i ovnen i 5 minutter. Pass på hele tiden så bunnen ikke blir for stekt.
  6. Ta ut brettet og vipp kakebunnen over på et annet bakepapir.
  7. Dryss kakao på bunnen og fordel deretter kremen. Dryss over kaffesirup over kremen og rull kaken godt sammen.
  8. Sett kjølig.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 292 - Fett: 27,4 - Karbohydrater: 3 - Protein: 5,4
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/kaker/tiramisu-rullekake-keto-glutenfri/