Tiramisù-Rullekake! (keto, glutenfri)
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 1 stor rullekake
- 3 dl kremfløte
- 250 g mascarpone
- 2 ss TagaSØTT
- ½ vaniljestang
- 1 eggeplomme
- 15 g Monster Fibersirup
- 1 ts kaffepulver (frysetørket)
- 1 ss Havana Club eller annen type lys eller mørt rom. Brandy, whisky og cognac funker også.
- Pisk TagaSØTT og eggeplomme til du får en lys, luftig krem.
- Pisk sammen vanilje, kremfløte og mascarpone til en luftig og halvfast krem. Vend inn eggekremen.
- Løs opp kaffe i alkoholen og tilsett sirup. Rør alt godt sammen.
- Forvarm ovnen til 210°C.
- Pisk egg og Sukrin Gold til en superluftig eggedosis. Dette kan ta opptil 5 minutter.
- Vend forsiktig inn havrefiber og bakepulver.
- Fordel røren på et bakepapirkledd stekebrett. Smør gjerne bakepapiret med litt nøytral olje.
- Stek på midterste rille i ovnen i 5 minutter. Pass på hele tiden så bunnen ikke blir for stekt.
- Ta ut brettet og vipp kakebunnen over på et annet bakepapir.
- Dryss kakao på bunnen og fordel deretter kremen. Dryss over kaffesirup over kremen og rull kaken godt sammen.
- Sett kjølig.
Kcal: 292 - Fett: 27,4 - Karbohydrater: 3 - Protein: 5,4
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/kaker/tiramisu-rullekake-keto-glutenfri/
3.5.3251