Dette innlegget inneholder reklame (mer informasjon på slutten av innlegget under oppskriftskortet)
Rullekake med Multekrem & Mandelkrokan! (Keto, Sukkerfri) – OH.MY.WORD! Vi har rett og slett ikke ord! Dette må være en av de desidert beste kakene vi har laget. Kanskje er det julestemningen som prater!? Uansett så tviler vi sterkt på at du kommer til å bli skuffet!
Vår rullekake med Multekrem og Mandelkrokan kombinerer noe av det beste med julen! Multer, mandelkrokan og krumkaker. Eller altså, vi har jo ikke brukt krumkaker i denne, men vi har hatt litt kardemomme i deigen for krumkake-feelen! Det beste av alt er jo at man kan nyte den helt uten dårlig samvittighet!
I denne oppskriften bruker vi endel forskjellige typer søtning. De alle har sine egenskaper, men du kan bytte ut søtningen i alt unntatt mandelkrokanen, der må du velge ett av alternativene beskrevet i oppskriftskortet. Den nye søtningen fra Funksjonell Mat – Finesse bakesukker har veldig mange av de samme egenskapene som Tagatesse – men alene oppnår ikke Finesse Bakesukker den dype karamelliserende effekten. I kombinasjon med Sukrinsirup Gold kommer du veeeeldig nært, det eneste er at det ikke blir fult så sprøtt som ved Tagatesse. Når det er sagt vil jo mandelkrokanen som er rullet inn i kaka bli bløtere jo lengre kaken får stå.
Vår rullekake med multekrem & mandelkrokan stiller seg i rekken av kaker på bloggen, men som nevnt over blir nok denne en av våre desiderte favoritter! Kom du i julestemning? Sjekk gjerne ut våre jule-oppskrifter! Flere kommer, så følg gjerne med på vår Adventskalender i vår Facebookgruppe og Instagram!
- 10 g monster tagasøtt, Tagatesse eller 10 g Finesse Bakesukker og 5 g Sukrinsirup Gold
- 30 g grovhakkede mandler
- 1 ss vann
- 1 ts smør
Multekrem
- 2,25 dl kremfløte
- 100 g kremost naturell
- 30 g Sukrinmelis
- 165 g multer + 20 g monster tagasøtt Finesse Bakesukker eller annen søtning
Kakebunn
- 3 egg størrelse M/L
- 25 g havrefibereller 20 g pofiber
- 1 støket teskje bakepulver
- 30 Sukrin Gold
- ¼ ts kardemomme
- Ha vann, søtning og grovhakkede mandler i en liten kjele eller stekepanne som tåler høy varme
- Varm opp på medium + varme til vannet har fordampet, massen blitt gylden. Når du hører knitrelyder fra nøttene er den ferdig. Rør inn smør, fordel på bakepapir og avkjøl.
Multekrem
- Bland sammen multebær og Finesse Bakesukker - knus lett med en gaffel.
- Pisk sammen kremfløte, kremost og Sukrinmelis til en stiv krem. Hvis du ønsker kan du ta av litt krem til pynt - du kan ikke bruke sprøytetupp med mønster etter at du har hatt i multebærene.
- Pisk inn multebærene. Ha gjerne over i en sprøytepose så blir det enklere å fordele på kakebunnen.
Kakebunn
- Forvarm ovnen til 210C.
- Knus mandelkrokanen i små biter.
- Smør et bakeark med litt nøytral olje og fordel ca halvparten av mandelkrokanen på bakepapiret.
- Pisk egg og Sukrin Gold til en skikkelig luftig eggedosis. Dette kan ta flere minutter, eggedosisen skal være helt lys.
- Vend inn havrefiber, kardemomme og bakepulver.
- Fordel røren over mandelkrokanen på bakearket.
- Stek midt i ovnen i ca 5 minutter - eller til bunnen er gylden.
- Ta brettet ut av ovnen og vipp bunnen over på et rent bakeark med stekesiden ned.
- Forden multekrem jevnt over bunnen, men ikke helt ut i høykantene, eller langsiden om du vil, (da blir det lettere å rulle uten av kremen tyter ut)
- Stø over resten av mandelkrokanen - spar gjerne noe til pynt.
- Rull kaken sammen, bruk gjerne bakepapiret den ligger på til hjelp.
- Pynt kaken og sett kjølig.
Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.
Pingback: Fett & Forstands Juleguide - komplett liste over juleoppskrifter og tilbehørstips! - Fett & Forstand
Kan jeg bruke et annet fyll i denne kaken? Jeg tåler ikke nøtter skjønner dere.
Det går fint, du kan karamellisere det meste. Kanskje gresskarkjerner?
Pingback: Brente Mandler! (Keto, Sukkerfri) - Fett & Forstand