Rullekake med Multekrem og Mandelkrokan (Keto, Sukkerfri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 1 stor rullekake
Ingredienser
Mandelkrokan

Multekrem

Kakebunn
Fremgangsmåte
Mandelkrokan
  1. Ha vann, søtning og grovhakkede mandler i en liten kjele eller stekepanne som tåler høy varme
  2. Varm opp på medium + varme til vannet har fordampet, massen blitt gylden. Når du hører knitrelyder fra nøttene er den ferdig. Rør inn smør, fordel på bakepapir og avkjøl.

Multekrem
  1. Bland sammen multebær og Finesse Bakesukker - knus lett med en gaffel.
  2. Pisk sammen kremfløte, kremost og Sukrinmelis til en stiv krem. Hvis du ønsker kan du ta av litt krem til pynt - du kan ikke bruke sprøytetupp med mønster etter at du har hatt i multebærene.
  3. Pisk inn multebærene. Ha gjerne over i en sprøytepose så blir det enklere å fordele på kakebunnen.

Kakebunn
  1. Forvarm ovnen til 210C.
  2. Knus mandelkrokanen i små biter.
  3. Smør et bakeark med litt nøytral olje og fordel ca halvparten av mandelkrokanen på bakepapiret.
  4. Pisk egg og Sukrin Gold til en skikkelig luftig eggedosis. Dette kan ta flere minutter, eggedosisen skal være helt lys.
  5. Vend inn havrefiber, kardemomme og bakepulver.
  6. Fordel røren over mandelkrokanen på bakearket.
  7. Stek midt i ovnen i ca 5 minutter - eller til bunnen er gylden.
  8. Ta brettet ut av ovnen og vipp bunnen over på et rent bakeark med stekesiden ned.
  9. Forden multekrem jevnt over bunnen, men ikke helt ut i høykantene, eller langsiden om du vil, (da blir det lettere å rulle uten av kremen tyter ut)
  10. Stø over resten av mandelkrokanen - spar gjerne noe til pynt.
  11. Rull kaken sammen, bruk gjerne bakepapiret den ligger på til hjelp.
  12. Pynt kaken og sett kjølig.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/kaker/rullekake-med-multekrem-mandelkrokan-keto-sukkerfri/