Rabarbrakake med salt karamellsaus og ostekrem! – selvsagt keto/lk og i tillegg helt fri for nøtter til glede for deg som ikke tåler, eller av andre grunner ikke spiser nøtter. Det finnes knapt noen minner som er så søte som da jeg var liten og spiste rabarbra dyppet i sukker, rett fra hagen. Rabarbra med sine knappe 1,9 g karbohydrater pr 100 gram er en perfekt erstatning for epler i mange oppskrifter for oss som ikke tillater epler i kostholdet.
Kaken er søt med innslag av syrlighet fra rabarbraen, og et hint av salt fra karamellsausen. Vi anbefaler kombinasjonen kake, ostekrem og karamellsaus men du kan selvsagt servere kaken sammen med for eksempel lavkarbo iskrem, eller rett og slett spise den naturell! Den er selvsagt aller best når det er litt lunk i den, men den er også veldig god etter noen dager i kjøleskapet. Kaken holder bra i kjøleskap, og kan fryses.
- 40 g pofiber
- 80 g smør
- 80 g kremost
- 80 g Sukrin Gold
- 4 egg
- 1 ts bakepulver
- 200 g rabarbra
- 1 ss kanel
- 1 ss sukrin gold
Salt karamellsaus
- 50 g Tagatesse
- 30 g smør
- ½ dl fløte
- 2 ss vann
- ¼ ts salt
Ostekrem
- 100 g kremost naturell
- 1,5 dl fløte
- 30 - 40 g Sukrinmelis
- 2 dråper vaniljeessens
- Forvarm ovnen til 180C.
- Kle en 21 cm springform med bakepapir i bunnen, smør kantene med smør og dryss på kanel.
- Kutt rabarbra i passe biter og vend bitene i 1 ss kanel og 1 ss Sukrin Gold.
- Smelt smør i mikrobølgeovn.
- Ha kremost i det smelta smøret og sett inn i mikroen i ca 30 sekunder.
- Pisk sammen til det minner om cottage cheese.
- Pisk inn eggene til du får en glatt røre.
- Ha i resterende tørre ingredienser og bland godt.
- Dryss over rabarbrabitene og trykk de lett ned i kakerøren.
- Stek på nest nederste rille i 45 minutter - ha gjerne litt aluminiumsfolie over på slutten av steketiden så kaken ikke blir for mørk.
- La kaken avkjøle på rist i formen.
Salt karamellsaus
- Ha tagatesse og vann i en kjele.
- Varm opp mens du rører.
- Når det begynner å boble kan du la massen koke og godgjøre seg uten å røre så mye.
- Sjekk farge innimellom.
- Når vannet har fordampet, massen begynner å karamelliseres, og du er fornøyd med fargen (jo mørkere jo mer bitter) kan du ha i smøret.
- Bland godt, trekk deretter panna av varmen og tilsett fløte mens du rører.
- Avkjøles.
Ostekrem
- Pisk sammen alle ingrediensene til du får en luftig krem.
Pingback: Chocolate Whoopie Pies med Marshmallow Fluff! (Keto) - Fett & Forstand
Denne skal prøves! Takk for alle de gode oppskriftene dere legger ut 🙂
Hei:) tusen hjertelig takk for det og takk selv 🙂
Håper den faller i smak 🙂
Ha en fin dag 🙂
Oi! Denne må prøves! Ser jo helt fantastisk ut!
Hei, ja det syns jeg 🙂
Håper du testet den og at den fallt i smak 🙂
Tusen takk for det 🙂
Ha en fin dag 🙂