Rabarbrakake med salt karamellsaus og ostekrem!

Rabarbrakake med salt karamellsaus og ostekrem

Rabarbrakake med salt karamellsaus og ostekrem

Rabarbrakake

Rabarbrakake med salt karamellsaus og ostekrem

Rabarbrakake med salt karamellsaus og ostekrem

Rabarbrakake med salt karamellsaus og ostekrem

Rabarbrakake

Rabarbrakake med salt karamellsaus og ostekrem! – selvsagt keto/lk og i tillegg helt fri for nøtter til glede for deg som ikke tåler, eller av andre grunner ikke spiser nøtter. Det finnes knapt noen minner som er så søte som da jeg var liten og spiste rabarbra dyppet i sukker, rett fra hagen. Rabarbra med sine knappe 1,9 g karbohydrater pr 100 gram er en perfekt erstatning for epler i mange oppskrifter for oss som ikke tillater epler i kostholdet.

Kaken er søt med innslag av syrlighet fra rabarbraen, og et hint av salt fra karamellsausen. Vi anbefaler kombinasjonen kake, ostekrem og karamellsaus men du kan selvsagt servere kaken sammen med for eksempel lavkarbo iskrem, eller rett og slett spise den naturell! Den er selvsagt aller best når det er litt lunk i den, men den er også veldig god etter noen dager i kjøleskapet. Kaken holder bra i kjøleskap, og kan fryses.

Rabarbrakake med salt karamellsaus og ostekrem!
 
Denne kaken passer en 21 cm springform
Skrevet av:
Ingredienser:
Rabarbrakake
  • 40 g pofiber
  • 80 g smør
  • 80 g kremost
  • 80 g Sukrin Gold
  • 4 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 200 g rabarbra
  • 1 ss kanel
  • 1 ss sukrin gold

Salt karamellsaus
  • 50 g Tagatesse
  • 30 g smør
  • ½ dl fløte
  • 2 ss vann
  • ¼ ts salt

Ostekrem
  • 100 g kremost naturell
  • 1,5 dl fløte
  • 30 - 40 g Sukrinmelis
  • 2 dråper vaniljeessens
Fremgangsmåte:
Rabarbrakake
  1. Forvarm ovnen til 180C.
  2. Kle en 21 cm springform med bakepapir i bunnen, smør kantene med smør og dryss på kanel.
  3. Kutt rabarbra i passe biter og vend bitene i 1 ss kanel og 1 ss Sukrin Gold.
  4. Smelt smør i mikrobølgeovn.
  5. Ha kremost i det smelta smøret og sett inn i mikroen i ca 30 sekunder.
  6. Pisk sammen til det minner om cottage cheese.
  7. Pisk inn eggene til du får en glatt røre.
  8. Ha i resterende tørre ingredienser og bland godt.
  9. Dryss over rabarbrabitene og trykk de lett ned i kakerøren.
  10. Stek på nest nederste rille i 45 minutter - ha gjerne litt aluminiumsfolie over på slutten av steketiden så kaken ikke blir for mørk.
  11. La kaken avkjøle på rist i formen.

Salt karamellsaus
  1. Ha tagatesse og vann i en kjele.
  2. Varm opp mens du rører.
  3. Når det begynner å boble kan du la massen koke og godgjøre seg uten å røre så mye.
  4. Sjekk farge innimellom.
  5. Når vannet har fordampet, massen begynner å karamelliseres, og du er fornøyd med fargen (jo mørkere jo mer bitter) kan du ha i smøret.
  6. Bland godt, trekk deretter panna av varmen og tilsett fløte mens du rører.
  7. Avkjøles.

Ostekrem
  1. Pisk sammen alle ingrediensene til du får en luftig krem.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 220 - Fett: 20,4 - Karbohydrater: 2,6 - Protein: 4,2

 

5 Comments

  1. Pingback: Chocolate Whoopie Pies med Marshmallow Fluff! (Keto) - Fett & Forstand

  2. Vigdis Wiik

    Denne skal prøves! Takk for alle de gode oppskriftene dere legger ut 🙂

  3. Oi! Denne må prøves! Ser jo helt fantastisk ut!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.