Rabarbrakake med salt karamellsaus og ostekrem!
 
 
Denne kaken passer en 21 cm springform
Skrevet av:
Ingredienser
Rabarbrakake
  • 40 g pofiber
  • 80 g smør
  • 80 g kremost
  • 80 g Sukrin Gold
  • 4 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 200 g rabarbra
  • 1 ss kanel
  • 1 ss sukrin gold

Salt karamellsaus
  • 50 g Tagatesse
  • 30 g smør
  • ½ dl fløte
  • 2 ss vann
  • ¼ ts salt

Ostekrem
  • 100 g kremost naturell
  • 1,5 dl fløte
  • 30 - 40 g Sukrinmelis
  • 2 dråper vaniljeessens
Fremgangsmåte
Rabarbrakake
  1. Forvarm ovnen til 180C.
  2. Kle en 21 cm springform med bakepapir i bunnen, smør kantene med smør og dryss på kanel.
  3. Kutt rabarbra i passe biter og vend bitene i 1 ss kanel og 1 ss Sukrin Gold.
  4. Smelt smør i mikrobølgeovn.
  5. Ha kremost i det smelta smøret og sett inn i mikroen i ca 30 sekunder.
  6. Pisk sammen til det minner om cottage cheese.
  7. Pisk inn eggene til du får en glatt røre.
  8. Ha i resterende tørre ingredienser og bland godt.
  9. Dryss over rabarbrabitene og trykk de lett ned i kakerøren.
  10. Stek på nest nederste rille i 45 minutter - ha gjerne litt aluminiumsfolie over på slutten av steketiden så kaken ikke blir for mørk.
  11. La kaken avkjøle på rist i formen.

Salt karamellsaus
  1. Ha tagatesse og vann i en kjele.
  2. Varm opp mens du rører.
  3. Når det begynner å boble kan du la massen koke og godgjøre seg uten å røre så mye.
  4. Sjekk farge innimellom.
  5. Når vannet har fordampet, massen begynner å karamelliseres, og du er fornøyd med fargen (jo mørkere jo mer bitter) kan du ha i smøret.
  6. Bland godt, trekk deretter panna av varmen og tilsett fløte mens du rører.
  7. Avkjøles.

Ostekrem
  1. Pisk sammen alle ingrediensene til du får en luftig krem.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/kaker/rabarbrakake-med-salt-karamellsaus-og-ostekrem/