Rabarbrakake med salt karamellsaus og ostekrem!
Skrevet av: Fett & Forstand
- 40 g pofiber
- 80 g smør
- 80 g kremost
- 80 g Sukrin Gold
- 4 egg
- 1 ts bakepulver
- 200 g rabarbra
- 1 ss kanel
- 1 ss sukrin gold
- 50 g Tagatesse
- 30 g smør
- ½ dl fløte
- 2 ss vann
- ¼ ts salt
- 100 g kremost naturell
- 1,5 dl fløte
- 30 - 40 g Sukrinmelis
- 2 dråper vaniljeessens
- Forvarm ovnen til 180C.
- Kle en 21 cm springform med bakepapir i bunnen, smør kantene med smør og dryss på kanel.
- Kutt rabarbra i passe biter og vend bitene i 1 ss kanel og 1 ss Sukrin Gold.
- Smelt smør i mikrobølgeovn.
- Ha kremost i det smelta smøret og sett inn i mikroen i ca 30 sekunder.
- Pisk sammen til det minner om cottage cheese.
- Pisk inn eggene til du får en glatt røre.
- Ha i resterende tørre ingredienser og bland godt.
- Dryss over rabarbrabitene og trykk de lett ned i kakerøren.
- Stek på nest nederste rille i 45 minutter - ha gjerne litt aluminiumsfolie over på slutten av steketiden så kaken ikke blir for mørk.
- La kaken avkjøle på rist i formen.
- Ha tagatesse og vann i en kjele.
- Varm opp mens du rører.
- Når det begynner å boble kan du la massen koke og godgjøre seg uten å røre så mye.
- Sjekk farge innimellom.
- Når vannet har fordampet, massen begynner å karamelliseres, og du er fornøyd med fargen (jo mørkere jo mer bitter) kan du ha i smøret.
- Bland godt, trekk deretter panna av varmen og tilsett fløte mens du rører.
- Avkjøles.
- Pisk sammen alle ingrediensene til du får en luftig krem.
Kcal: 220 - Fett: 20,4 - Karbohydrater: 2,6 - Protein: 4,2
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/kaker/rabarbrakake-med-salt-karamellsaus-og-ostekrem/
3.5.3251