Rabarbrakake med salt karamellsaus og ostekrem!
 
 
Denne kaken passer en 21 cm springform
Skrevet av:
Ingredienser:
Rabarbrakake
  • 40 g pofiber
  • 80 g smør
  • 80 g kremost
  • 80 g Sukrin Gold
  • 4 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 200 g rabarbra
  • 1 ss kanel
  • 1 ss sukrin gold

Salt karamellsaus
  • 50 g Tagatesse
  • 30 g smør
  • ½ dl fløte
  • 2 ss vann
  • ¼ ts salt

Ostekrem
  • 100 g kremost naturell
  • 1,5 dl fløte
  • 30 - 40 g Sukrinmelis
  • 2 dråper vaniljeessens
Fremgangsmåte:
Rabarbrakake
  1. Forvarm ovnen til 180C.
  2. Kle en 21 cm springform med bakepapir i bunnen, smør kantene med smør og dryss på kanel.
  3. Kutt rabarbra i passe biter og vend bitene i 1 ss kanel og 1 ss Sukrin Gold.
  4. Smelt smør i mikrobølgeovn.
  5. Ha kremost i det smelta smøret og sett inn i mikroen i ca 30 sekunder.
  6. Pisk sammen til det minner om cottage cheese.
  7. Pisk inn eggene til du får en glatt røre.
  8. Ha i resterende tørre ingredienser og bland godt.
  9. Dryss over rabarbrabitene og trykk de lett ned i kakerøren.
  10. Stek på nest nederste rille i 45 minutter - ha gjerne litt aluminiumsfolie over på slutten av steketiden så kaken ikke blir for mørk.
  11. La kaken avkjøle på rist i formen.

Salt karamellsaus
  1. Ha tagatesse og vann i en kjele.
  2. Varm opp mens du rører.
  3. Når det begynner å boble kan du la massen koke og godgjøre seg uten å røre så mye.
  4. Sjekk farge innimellom.
  5. Når vannet har fordampet, massen begynner å karamelliseres, og du er fornøyd med fargen (jo mørkere jo mer bitter) kan du ha i smøret.
  6. Bland godt, trekk deretter panna av varmen og tilsett fløte mens du rører.
  7. Avkjøles.

Ostekrem
  1. Pisk sammen alle ingrediensene til du får en luftig krem.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 220 - Fett: 20,4 - Karbohydrater: 2,6 - Protein: 4,2
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/kaker/rabarbrakake-med-salt-karamellsaus-og-ostekrem/