REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Den Ultimate Sjokoladeterte! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri) – Er du over gjennomsnittet glad i sjokolade er dette garantert kaken for deg! Med sjokolade fra A til Å har kaken fått et meget passende navn – og i tillegg er den både glutenfri, sukkerfri og keto!
Er den komplisert å lage?
Den Ultimate Sjokoladeterte ser muligens litt komplisert ut å lage, men den er mye enklere enn man kanskje tror. Det er derimot viktig å følge oppskriften til punkt og prikke, og vi kan ikke garantere like godt resultat om man bytter ut komponenter. Dette gjelder spesielt for hvit sjokoladeganache. Forskjellige sjokoladeprodusenter har ulike sammensetninger, og enkelte bytter ut større eller mindre deler av kakaosmøret med vegetabilsk fett for å spare kostnader.
Ratioen fløte til sjokolade har mye å si, og jo mindre kakaosmør og mer vegetabilsk fett jo mer rennende vil ganachen bli – altså jo mindre fløte og mer hvit sjokolade kreves. Monster Lavkarbo Belgisk Hvit Sjokolade – UTEN MALTITOL som fås kjøpt på Tights.no (der finner du for øvrig et rikt utvalg lavkarbo-vennlige sjokolader, noe for enhver smak!) inneholder hele 44% kakaosmør og er uten vegetabilsk fett. Likevel kreves det noe mer hvit sjokolade i forhold til fløte enn ved klassisk sjokoladeganache (1:1 ratio) da hvit sjokolade naturligvis ikke inneholder kakao.
Sjekk gjerne ut vårt utvalg keto-vennlige kaker!
- 30 g havrefiber
- ⅛ ts xanthangum
- 10 g psyllium husk (Fiberhusk)
- 2 ssTagaSØTTeller BakeSukkr
- ½ ts bakepulver
- 15 g kakaopulver
- 75 ml fløte (0,75 dl)
- 25 ml vann (0.25 dl)
- 1 egg
- 50 g romtemperert smør¨
Sjokoladefyll
- 100 g Monster Lavkarbo Belgisk Mørk Sjokolade – UTEN MALTITOL
- 15 g TagaSØTT eller Bakesukkr
- 1,5 dl kremfløte
- 30 g romtemperert smør
- 1 egg
Hvit sjokoladeganache
- 170 g Monster Lavkarbo Belgisk Hvit Sjokolade – UTEN MALTITOL
- 1 dl kremfløte
- Bland sammen de tørre ingrediensene.
- Pisk sammen fløte, vann og egg.
- Bland sammen ingrediensene og rør inn smør til slutt.
- La deigen svelle i 30 minutter og legg den deretter i kjøleskapet i minst 4 timer.
- Forvarm ovnen til 200°C.
- Kjevle deigen mellom to bakeark og fordel i en terteform. Kutt av kantene ved å presse de ned mot kanten av formen. La bakepapiret ligge igjen på deigen og fyll det med havsalt, frø, tørkede erter eller lignende. Dette for å forhindre at deigen krymper når den steker.
- Forstek tertebunnen i 10 minutter med bakepapiret med fyll i på.
- Fjern bakepapiret med fyll og stek videre i ytterligere 10 minutter. Mens tertebunnen steker kan du lage sjokoladefyll:
Sjokoladefyll
- Finhakk sjokoladen.
- Ha fløte i en kjele og varm opp til kokepunktet.
- Fjern kjelen fra varmen, ha i hakket sjokolade og la hvile noen minutter før du rører blandingen glatt.
- Ha romtemperert smør i sjokoladeblandingen og rør den glatt med en håndvisp.
- Pisk egg og søtning luftig med kjøkkenmaskin eller lignende.
- Vend egg og sjokolademassen forsiktig sammen med en slikkepott.
- fordel sjokoladefyllet i den forstekte tertebunnen og stek den i ca. 15–20 minutter på 170 °C. Fyllet skal være fast men fortsatt disse litt når du tar det ut.
- La sjokoladeterten avkjøle helt i romtemperatur.
Hvit sjokoladeganache
- Finhakk sjokoladen.
- Varm fløten til kokepunktet og fjern kjelen fra varmen.
- Ha i sjokolade og la stå i 1 minutt.
- Bruk en slikkepott og rør til du får en glatt og blank ganache.
- Fordel over sjokoladeterten og sett i kjøleskap i ca 30 minutter før du eventuelt pynter kaken. Dette for å unngå at pynten synker ned i sjokolaseganachen.
- Vi har brukt bjørnebær, blåbær, physalis (ikke keto), blåklokker (spiselig), mynteblader og isomalt.
Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.