Bland sammen ingrediensene og rør inn smør til slutt.
La deigen svelle i 30 minutter og legg den deretter i kjøleskapet i minst 4 timer.
Forvarm ovnen til 200°C.
Kjevle deigen mellom to bakeark og fordel i en terteform. Kutt av kantene ved å presse de ned mot kanten av formen. La bakepapiret ligge igjen på deigen og fyll det med havsalt, frø, tørkede erter eller lignende. Dette for å forhindre at deigen krymper når den steker.
Forstek tertebunnen i 10 minutter med bakepapiret med fyll i på.
Fjern bakepapiret med fyll og stek videre i ytterligere 10 minutter. Mens tertebunnen steker kan du lage sjokoladefyll:
Sjokoladefyll
Finhakk sjokoladen.
Ha fløte i en kjele og varm opp til kokepunktet.
Fjern kjelen fra varmen, ha i hakket sjokolade og la hvile noen minutter før du rører blandingen glatt.
Ha romtemperert smør i sjokoladeblandingen og rør den glatt med en håndvisp.
Pisk egg og søtning luftig med kjøkkenmaskin eller lignende.
Vend egg og sjokolademassen forsiktig sammen med en slikkepott.
fordel sjokoladefyllet i den forstekte tertebunnen og stek den i ca. 15–20 minutter på 170 °C. Fyllet skal være fast men fortsatt disse litt når du tar det ut.
La sjokoladeterten avkjøle helt i romtemperatur.
Hvit sjokoladeganache
Finhakk sjokoladen.
Varm fløten til kokepunktet og fjern kjelen fra varmen.
Ha i sjokolade og la stå i 1 minutt.
Bruk en slikkepott og rør til du får en glatt og blank ganache.
Fordel over sjokoladeterten og sett i kjøleskap i ca 30 minutter før du eventuelt pynter kaken. Dette for å unngå at pynten synker ned i sjokolaseganachen.
Vi har brukt bjørnebær, blåbær, physalis (ikke keto), blåklokker (spiselig), mynteblader og isomalt.