Pappa var på besøk igår og jeg hadde lyst å lage noe lettvint og godt til kaffen, dermed ble denne oppskriften født!
Jordbærpai med frisk ostekrem
Skrevet av: Fett & Forstand
Ingredienser:
Bunn
- 40 g fettredusert mandelmel
- 40 g fettredusert kokosmel
- 1 ss fiberhusk eller ½ ts xanthan gum (xanthan gum vil gjøre bunnen sprøere)
- 50 g romtemperert smør
- 1 ts sitronsaft
- 1 ts bakepulver
- 1 egg
- 2 ss Sukrinmelis
- 4-5 dråper vaniljeessens
Fyll
- 70 g kremost
- 1 dl fløte
- 80 g jordbær - gjerne frosne
- 2 - 3 ss Sukrinmelis
- 4-5 dråper vaniljeessens
- Jordbær eller annet til pynt
Fremgangsmåte:
Bunn
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Bland sammen alt bortsett fra egg, egget blandes i på slutten.
- Kjevles ut mellom to bakepapir og fordeles på to små former (14 cm) eller en stor (26 cm).
- Stek midt i ovnen i 20 minutter.
Fyll
- Knus jordbær i blender.
- Pisk sammen resterende ingredienser til det blir stivt.
- Ha i jordbærpureen til slutt.
- Pynt med friske bær.
Merknad
Passer til en 26 cm paiform. Du kan også bruke mindre paiformer eller muffinsform for miniutgave.
Pingback: Kylling- og karripai med SUPERSPRØ paibunn! – Fett & Forstand