Lavkarbo quiche med kylling og hjemmelaget pesto




Jeg fikk så lyst på pai idag! Til tross for restene i kjøleskapet, de fikk vente. Smaksløkene vil ha det smaksløkene vil ha! 🙂 Denne oppskriften passer en medium paiform på ca 26 cm 🙂

Quiche med kylling og hjemmelaget pesto
 
Skrevet av:
Ingredienser
Paibunn
  • 20 g fettredusert kokosmel
  • 30 g fettredusert sesammel
  • 30 g fettredusert mandelmel
  • 50 g romtemperert smør
  • 1 egg
  • 1 ss fiberhusk
  • litt salt
  • 3 ss kaldt vann

Pesto
  • 1 potte basilikum
  • 2 ss ristede pinjekjerner
  • 2 ss parmesan
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl olivenolje
  • salt og pepper

Fyll
  • 300 g strimlet kylling
  • 4 - 5 medium champinjonger
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 liten rødløk
  • salt og pepper
  • 2 egg
  • 2 dl fløte
  • 1 toppet ss pesto
  • 100 g revet ost
Fremgangsmåte
Paibunn
  1. Bland sammen mel, fiberhusk, salt og smør til du får en kornete konsistens.
  2. Tilsett egg og vann og bland godt.
  3. Kjevle deigen ut mellom to bakepapir, og ha forsiktig i paiformen.
  4. Forstek på midterste rille i 10 minutter.

Pesto
  1. Puls basilikum, pinjekjerner og hvitløk i food prosessor eller blender.
  2. Vend inn olje for hånd.
  3. Smak til med salt og pepper.

Fyll
  1. Stek kjøtt og krydre med salt og pepper.
  2. Tilsett champinjong og hvitløk og stek videre.
  3. Ha i løken til slutt og stek til løken er blank.
  4. Ha over i paiformen.
  5. Pisk egg, fløte og pesto godt sammen.
  6. Vend inn ost på slutten og fordel over paien.
  7. Pynt eventuelt med roser av spekeskinke og basilikumblader.
  8. Stek nederst i ovnene på 180°C i 35 minutter.
  9. La hvile i minumum 10 minutter før du skjærer i paien.

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.