Dette innlegget inneholder reklame (mer informasjon på slutten av innlegget under oppskriftskortet)
Hjemmelaget Dumle (sukkerfri, keto) – Aaaaah! BARNDOMSMINNER! Herlighet så gode disse var! De smaker helt AUTENTISK ekte saker, slik vi husker det i alle fall! Usikker på om disse eksisterer lengre? Anyway, de eksisterer i alle fall nå, i keto-verden og F&F’s samling av godteri!
I denne oppskriften har vi brukt Finesse Bakesukker og Sukrinsirup Caramel – begge fra Funksjonell Mat! Finesse Bakesukker er et supert nytt produkt og har veldig mange av de samme egenskapene som Tagatesse, men spør du oss så er den snillere mot magen og smaker hakket bedre – den skal ha samme søtningsgrad som Tagatesse, men vi syns smaken er rundere og dermed ikke så “eksploderende søtt”. Dessuten inneholder Finesse Bakesukker mindre karbohydrater, og det er jo ingenting som er bedre enn det for oss på keto/lavkarbo!
Vår erfaring er at Finesse Bakesukker ikke oppnår like dyp gyldenfarge ved karamellisering siden den ikke inneholder Tagatose, slik som Tagatesse, men det gjør ikke noe. I kombinasjon med Sukrinsirup Caramel får man den autentiske Dumle smaken, og akkurat riktig chewiness! Hørte jeg fløtekarmameller folkens?!
- ca 150 g Sukkerfri sjokolade
- 50 g Finesse Bakesukker
- 25 g Sukrinsirup Caramel
- 25 g smør
- ½ dl kremfløte
- Varm opp Finesse og Sukrinsirup Caramel til 155°C - følg godt med.
- Rør inn smør og fløte og varm massen sakte opp til 125°C.
- Forden massen på 8 stk trepinner/grillspyd klippet i to.
- Avkjøl godt, gjerne i fryseren.
- Smelt sjokolade over vannbad og dypp karamellen så sjokoladen fordeler seg jevnt.
- Avkjøl.
- Bør oppbevares kjølig.
Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.