Disse fantastiske lavkarbo peppernøttene ble mye bedre enn de steinharde man får kjøpt på butikken. De er enkel å lage og er både sprø og porøse.
Gledelig Jul med Fett & Forstand - Sprø, porøse peppernøtter!
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 2 brett med peppernøtter
Ingredienser:
- Fett & Forstands peppernøtter
- 100 g romtemperert smør
- 50 g Sukrin Gold
- 2 ts hjemmelaga lavkarbosirup (eller eventuelt Fibersirup Gold - mulig den gjør nøttene litt seigere)
- 100 g mandelmel (vanlig type)
- 4 ss fettredusert mandelmel
- 2 - 3 ts pepperkakekrydder (se oppskrift lenger ned i innlegget)
- 1 ts bakepulver
- 0,5 ts xanthangum (fås kjøpt på helsekost og Iherb)
Pepperkakekrydder ala Ena-Maria
- 2 ts kanel
- 2 ts ingefær
- 1 ts allehånde
- 1 ts muskatnøtt
- 1 ts nellik
- 2 ts sort pepper
Fremgangsmåte:
- Forvarm ovnen til 170°C.
- Knus Sukrin Gold i miniblender, med stavmikser eller lignende.
- Pisk sammen romtemperert smør, Sukrin Gold og sirup. TIPS: hvis sirupen er for seig kan du varme den 30 sekunder i mikroen før du har den i.
- Ha i de tørre ingrediensene og bland godt.
- Form små kuler og trykk de noe ned med gaffel eller fingrene. Husk at peppernøttene vil heve litt under steking.
- Stekes på nest nederste rille i 12 - 15 minutter, eller til de er gylden.
- De er veldig bløte når de kommer ut av ovnen, så avkjøle helt på bakebrettet før du overfører dem til å avkjøle videre på rist.