Gledelig jul med Fett & Forstand – lavkarbo risboller




Når vi spurte tidligere i år hva folk ønsket seg oppskrift på til jul så skreiv 70% risboller. Vi hører dere,  og vi er helt enige! Vi kan med stor glede endelig presentere et supergodt lavkarboalternativ til risboller (vi syns faktisk de er enda bedre enn orginalen!)
PSSST: de er ENDAENDA bedre når de har fått stått kjølig over natta!

Gledelig jul med Fett & Forstand - lavkarbo risboller
 
Oppbevares best i kjøleskap (hvis du ikke spiser alle på en gang)
Skrevet av:
Serveringer: ca 20 stk
Ingredienser:
"Puffet ris"
  • 40 g fettredusert mandelmel
  • 40 g fettredusert kokosmel
  • 1 ss fiberhusk
  • 50 g romtemperert smør
  • 1 ts bakepulver
  • 1 egg
  • 2 ss Sukrinmelis
  • 4-5 dråper vaniljeessens

Lavkarbo risboller
  • 70 g mørk eller lys sukkerfri sjokolade (du kan også bruke sjokolade som er 86% eller mer)
  • 0,5 dl fløte
  • 3-5 ss Fibersirup clear (avhengig av hvor søtt du liker det)
  • 1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepulver (kan sløyfes)
  • 50 g Delfia eller smaksnøytral kokosolje
  • 30 g romtemperert smør
Fremgangsmåte:
"Puffet ris"
  1. Forvarm ovnen til 175°C.
  2. Bland sammen alle ingrediensene bortsett fra egg til du får en kornete konsistens.
  3. Bland inn egg.
  4. Kjevle deigen ut mellom to bakepapir. Tykkelsen skal være rundt 3 mm.
  5. Bruk pizzahjul eller lignende og strimle opp deigen (se illustrasjonsbilde lenger ned).
  6. Stek midt i ovnen i 12 - 15 minutter.
  7. Bruk en stekespade og vend de litt innimellom mens de steker. Pass godt på de siste minuttene så det ikke blir brent.
  8. Ta ut av ovnen og ha over i en ren bolle.
  9. Bryt opp de bitene som ikke har delt seg selv.
  10. La stå mens du forbereder det andre.

Lavkarbo risboller
  1. Varm fløten til kokepunktet.
  2. Ha sjokoladen over i fløten og la stå 30 sekunder.
  3. Bland sammen til det blir glatt og jevnt.
  4. Ha i Fibersirup (smak til) og vaniljeekstrakt.
  5. Smelt Delfia.
  6. Ha sjokoladeblandingen i en bakebolle og visp mens du heller i Delfia i en tynn stråle.
  7. Pisk til slutt inn smør.
  8. Vend inn "jukserisen" og ha over i passe former.
  9. Avkjøl i kjøleskap.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.