Disse lavkarbo sjakkrutene er bare helt fantastisk gode! Bedre enn «vanlige», spør du oss!
Gledelig jul med Fett & Forstand - Fantastiske sjakkruter!
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: ca 30 stk
Ingredienser:
- 120 g mandelmel (vanlig)
- 2 ss fettredusert mandelmel (alternativt 1 toppa ts kokosmel)
- 30 - 50 g Sukrinmelis (avhengig av hvor søtt du liker det)
- 100 g romtemperert smør
- ¼ ts xanthangum (xanthangummi)
- 0,5 ts vaniljeekstrakt
- 1 ts bakepulver
- eventuelt hakkede mandler og/eller annen pynt
- 1 - 2 ss kakao
Fremgangsmåte:
- Pisk smør og Sukrinmelis godt sammen.
- Ha i resterende ingredienser, utenom kakao.
- Deigen vil først smuldre seg. Når den samler seg igjen er deigen ferdig.
- Del deigen i to like store deler (bruk gjerne kjøkkenvekt).
- Kna inn kakao i den ene delen.
- Deigen er veldig bløt så den bør avkjøle i kjøleskap i ca 30 minutter før du jobber videre med den.
- Rull 2 like store pølser av hver farge, ca 25 - 30 cm lang.
- Legg de 4 delene sammen og form så firkantet du greier ved hjelp av bakepapir og for eksempel en stekespade.
- Legg deigen kjølig i minst 3 timer med bakepapiret rundt.
- Forvarm ovnen til 170°C.
- Skjær ut kakene i ca 5 mm tykkelse og legg på et bakepapirkledd stekebrett.
- Stek på nest nederste rille i 10 minutter, til kjeksene såvitt begynner å bli gylden i kanten.
- Kakene er ekstremt løse og skjøre rett etter de kommer ut av ovnen, så la de avkjøle helt på stekebrettet før du flytter de over på rist.
- La avkjøle godt før servering. Jo lengre de står, jo mer porøs blir de.
Pingback: Gledelig Jul med Fett & Forstand – Pepperkake-kake! – Fett & Forstand