
Disse lavkarbo sjakkrutene er bare helt fantastisk gode! Bedre enn «vanlige», spør du oss!
Gledelig jul med Fett & Forstand - Fantastiske sjakkruter!
 Skrevet av: Fett & Forstand
 Serveringer: ca 30 stk
 Ingredienser:
 - 120 g mandelmel (vanlig)
 - 2 ss fettredusert mandelmel (alternativt 1 toppa ts kokosmel)
 - 30 - 50 g Sukrinmelis (avhengig av hvor søtt du liker det)
 - 100 g romtemperert smør
 - ¼ ts xanthangum (xanthangummi)
 - 0,5 ts vaniljeekstrakt
 - 1 ts bakepulver
 - eventuelt hakkede mandler og/eller annen pynt
 - 1 - 2 ss kakao
 
Fremgangsmåte:
 - Pisk smør og Sukrinmelis godt sammen.
 - Ha i resterende ingredienser, utenom kakao.
 - Deigen vil først smuldre seg. Når den samler seg igjen er deigen ferdig.
 - Del deigen i to like store deler (bruk gjerne kjøkkenvekt).
 - Kna inn kakao i den ene delen.
 - Deigen er veldig bløt så den bør avkjøle i kjøleskap i ca 30 minutter før du jobber videre med den.
 - Rull 2 like store pølser av hver farge, ca 25 - 30 cm lang.
 - Legg de 4 delene sammen og form så firkantet du greier ved hjelp av bakepapir og for eksempel en stekespade.
 - Legg deigen kjølig i minst 3 timer med bakepapiret rundt.
 - Forvarm ovnen til 170°C.
 - Skjær ut kakene i ca 5 mm tykkelse og legg på et bakepapirkledd stekebrett.
 - Stek på nest nederste rille i 10 minutter, til kjeksene såvitt begynner å bli gylden i kanten.
 - Kakene er ekstremt løse og skjøre rett etter de kommer ut av ovnen, så la de avkjøle helt på stekebrettet før du flytter de over på rist.
 - La avkjøle godt før servering. Jo lengre de står, jo mer porøs blir de.
 
 
Pingback: Gledelig Jul med Fett & Forstand – Pepperkake-kake! – Fett & Forstand