Snart Jul og det betyr Freia Appelsinsjokolade! Den er jo skamgod, men kan desverre ikke nytes av oss lavkarboere. Vi har laget en cupcake med den samme herlige smaken av appelsin og sjokolade, enkelt og greit. De søte appelsinsjokoladene vi har pyntet med er laget av smeltet 90% sjokolade, tilsatt noen dråper appelsinaroma. Formen vi har brukt er kjøpt på Normal.
- 3 egg (romtemperert)
- 50 g smør (romtemperert)
- 1 dl fløte
- 100 g Creme Fraiche
- Revet appelsinskall fra en appelsin
- 15 dråper appelsinsaroma (eterisk appelsinolje, kjøpes på bla helsekost og Panduro)
- 15 dråper vaniljeessens
- 150 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 2 toppa ts bakepulver
- 6 ss kakaopulver
- 4 ss pofiber
- 100 g Sukrinmelis (eller tilsvarende annen søtning)
- en klype salt
Appelsinsjokoladefrosting
- 2 dl kremfløte
- 70 g kakao
- 20 dråper appelsinaroma
- 10 ss Sukrinmelis eller 5 ss Tagatesse
- 100 g romtemperert smør.
- Forvarm ovnen til 180ºC
- Pisk sammen romtemperert smør og siktet Sukrinmelis.
- Tilsett ett og ett egg.
- Ha i fløte, creme fraiche og mandelessens og bland godt.
- Tilsett de tørre ingrediensene.
- Fordel røren på cupcakeformer.
- Stek midt i ovnen i 20 minutter for små former og 30 minutter for store former. Sjekk underveis. Avkjøles på rist.
Appelsinsjokoladefrosting
- La fløten komme opp til oppkok og fjern fra platen.
- Sikt inn kakao og søtning mens du rører.
- Rør inn appelsinaromaen.
- Sett til avkjøling.
- Når det er helt avkjølt pisker du det sammen med romtemperert smør til du får en lysere og luftig frosting.