Appelsinsjokolade Cupcakes
- 3 egg (romtemperert)
- 50 g smør (romtemperert)
- 1 dl fløte
- 100 g Creme Fraiche
- Revet appelsinskall fra en appelsin
- 15 dråper appelsinsaroma (eterisk appelsinolje, kjøpes på bla helsekost og Panduro)
- 15 dråper vaniljeessens
- 150 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 2 toppa ts bakepulver
- 6 ss kakaopulver
- 4 ss pofiber
- 100 g Sukrinmelis (eller tilsvarende annen søtning)
- en klype salt
- 2 dl kremfløte
- 70 g kakao
- 20 dråper appelsinaroma
- 10 ss Sukrinmelis eller 5 ss Tagatesse
- 100 g romtemperert smør.
- Forvarm ovnen til 180ºC
- Pisk sammen romtemperert smør og siktet Sukrinmelis.
- Tilsett ett og ett egg.
- Ha i fløte, creme fraiche og mandelessens og bland godt.
- Tilsett de tørre ingrediensene.
- Fordel røren på cupcakeformer.
- Stek midt i ovnen i 20 minutter for små former og 30 minutter for store former. Sjekk underveis. Avkjøles på rist.
- La fløten komme opp til oppkok og fjern fra platen.
- Sikt inn kakao og søtning mens du rører.
- Rør inn appelsinaromaen.
- Sett til avkjøling.
- Når det er helt avkjølt pisker du det sammen med romtemperert smør til du får en lysere og luftig frosting.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/appelsinsjokolade-cupcakes/
3.5.3251