Appelsinsjokolade Cupcakes
 
 
Serveringer: ca 24 stk
Ingredienser
Cupcake
  • 3 egg (romtemperert)
  • 50 g smør (romtemperert)
  • 1 dl fløte
  • 100 g Creme Fraiche
  • Revet appelsinskall fra en appelsin
  • 15 dråper appelsinsaroma (eterisk appelsinolje, kjøpes på bla helsekost og Panduro)
  • 15 dråper vaniljeessens
  • 150 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 2 toppa ts bakepulver
  • 6 ss kakaopulver
  • 4 ss pofiber
  • 100 g Sukrinmelis (eller tilsvarende annen søtning)
  • en klype salt

Appelsinsjokoladefrosting
  • 2 dl kremfløte
  • 70 g kakao
  • 20 dråper appelsinaroma
  • 10 ss Sukrinmelis eller 5 ss Tagatesse
  • 100 g romtemperert smør.
Fremgangsmåte
Cupcake
  1. Forvarm ovnen til 180ºC
  2. Pisk sammen romtemperert smør og siktet Sukrinmelis.
  3. Tilsett ett og ett egg.
  4. Ha i fløte, creme fraiche og mandelessens og bland godt.
  5. Tilsett de tørre ingrediensene.
  6. Fordel røren på cupcakeformer.
  7. Stek midt i ovnen i 20 minutter for små former og 30 minutter for store former. Sjekk underveis. Avkjøles på rist.

Appelsinsjokoladefrosting
  1. La fløten komme opp til oppkok og fjern fra platen.
  2. Sikt inn kakao og søtning mens du rører.
  3. Rør inn appelsinaromaen.
  4. Sett til avkjøling.
  5. Når det er helt avkjølt pisker du det sammen med romtemperert smør til du får en lysere og luftig frosting.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/appelsinsjokolade-cupcakes/