Thumbprint cookies

Idag fikk jeg lyst å eksperimentere. Jeg husker en kjeks jeg likte så godt når jeg var liten, husker desverre ikke hva den het, men den var sandaktig med et senter av noe bringebærkliss. Nå har vi laget vår egen versjon, lavkarbo style! Du kan bruke hvordan (sukkerfri) syltetøy du vil, eller kjøre på med karamell, sjokolade eller noe annet digg! I denne batchen brukte jeg blåbærsyltetøy. Jeg fikk umiddelbart assosiasjoner til pannekaker, og kom på ideen å lage en versjon med sprøstekte baconbiter i! Superdigg!
18

121



Thumbprint cookies
 
Skrevet av:
Ingredienser
  • 100 g mandelmel (vanlig, ikke fettredusert)
  • 4 ss kokosmel (evt fettredusert mandelmel)
  • 100 g smeltet smør
  • 1 ts bakepulver
  • 50 g Sukrinmelis
  • 50 g Sukrin Gold
  • 1 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt eller tilsvarende dråper essens
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 150ºC varmluft.
  2. Pisk sammen egg, vaniljeekstrakt og smeltet smør.
  3. Ha i resten av ingrediensene og bland godt.
  4. Form ønsket antall cookies.
  5. Lag en fordypning i midten og ha i syltetøy.
For versjon med bacon:
  1. Sprøstek ønsket mengde bacon, avkjøl på papir og knus de eventuelt i en miniblender eller hakk de for hånd.
  2. Vend inn i deigen.
  3. Stekes midt i ovnen i 15 minutter.
  4. La avkjøle helt servering.
Merknad
På vår gamle ovn stekte vi cookies på 170ºC varmluft, på den nye ovnen ble de fort veldig mørke i kantene på denne temperaturen så jeg måtte stille den ned til 150. Ovner varierer veldig i effekt.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.