Jordbærpai med frisk ostekrem

TIPS: Du kan også bruke muffinsform for en miniversjon!

Pappa var på besøk igår og jeg hadde lyst å lage noe lettvint og godt til kaffen, dermed ble denne oppskriften født!

Jordbærpai med frisk ostekrem
 
Skrevet av:
Ingredienser
Bunn
  • 40 g fettredusert mandelmel
  • 40 g fettredusert kokosmel
  • 1 ss fiberhusk eller ½ ts xanthan gum (xanthan gum vil gjøre bunnen sprøere)
  • 50 g romtemperert smør
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ts bakepulver
  • 1 egg
  • 2 ss Sukrinmelis
  • 4-5 dråper vaniljeessens

Fyll
  • 70 g kremost
  • 1 dl fløte
  • 80 g jordbær - gjerne frosne
  • 2 - 3 ss Sukrinmelis
  • 4-5 dråper vaniljeessens
  • Jordbær eller annet til pynt
Fremgangsmåte
Bunn
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Bland sammen alt bortsett fra egg, egget blandes i på slutten.
  3. Kjevles ut mellom to bakepapir og fordeles på to små former (14 cm) eller en stor (26 cm).
  4. Stek midt i ovnen i 20 minutter.

Fyll
  1. Knus jordbær i blender.
  2. Pisk sammen resterende ingredienser til det blir stivt.
  3. Ha i jordbærpureen til slutt.
  4. Pynt med friske bær.
Merknad
Passer til en 26 cm paiform. Du kan også bruke mindre paiformer eller muffinsform for miniutgave.

 

 

One Comment

  1. Pingback: Kylling- og karripai med SUPERSPRØ paibunn! – Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.