Gledelig Jul med Fett & Forstand – Sprø, porøse peppernøtter!

Disse fantastiske lavkarbo peppernøttene ble mye bedre enn de steinharde man får kjøpt på butikken. De er enkel å lage og er både sprø og porøse.

Gledelig Jul med Fett & Forstand - Sprø, porøse peppernøtter!
 
Skrevet av:
Serveringer: 2 brett med peppernøtter
Ingredienser
  • Fett & Forstands peppernøtter
  • 100 g romtemperert smør
  • 50 g Sukrin Gold
  • 2 ts hjemmelaga lavkarbosirup (eller eventuelt Fibersirup Gold - mulig den gjør nøttene litt seigere)
  • 100 g mandelmel (vanlig type)
  • 4 ss fettredusert mandelmel
  • 2 - 3 ts pepperkakekrydder (se oppskrift lenger ned i innlegget)
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts xanthangum (fås kjøpt på helsekost og Iherb)

Pepperkakekrydder ala Ena-Maria
  • 2 ts kanel
  • 2 ts ingefær
  • 1 ts allehånde
  • 1 ts muskatnøtt
  • 1 ts nellik
  • 2 ts sort pepper
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 170°C.
  2. Knus Sukrin Gold i miniblender, med stavmikser eller lignende.
  3. Pisk sammen romtemperert smør, Sukrin Gold og sirup. TIPS: hvis sirupen er for seig kan du varme den 30 sekunder i mikroen før du har den i.
  4. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt.
  5. Form små kuler og trykk de noe ned med gaffel eller fingrene. Husk at peppernøttene vil heve litt under steking.
  6. Stekes på nest nederste rille i 12 - 15 minutter, eller til de er gylden.
  7. De er veldig bløte når de kommer ut av ovnen, så avkjøle helt på bakebrettet før du overfører dem til å avkjøle videre på rist.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.