Gledelig jul med Fett & Forstand – Fantastiske sjakkruter!


Disse lavkarbo sjakkrutene er bare helt fantastisk gode! Bedre enn “vanlige”, spør du oss!

Gledelig jul med Fett & Forstand - Fantastiske sjakkruter!
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 30 stk
Ingredienser
  • 120 g mandelmel (vanlig)
  • 2 ss fettredusert mandelmel (alternativt 1 toppa ts kokosmel)
  • 30 - 50 g Sukrinmelis (avhengig av hvor søtt du liker det)
  • 100 g romtemperert smør
  • ¼ ts xanthangum (xanthangummi)
  • 0,5 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts bakepulver
  • eventuelt hakkede mandler og/eller annen pynt
  • 1 - 2 ss kakao
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 170°C.
  2. Pisk smør og Sukrinmelis godt sammen.
  3. Ha i resterende ingredienser, utenom kakao.
  4. Deigen vil først smuldre seg. Når den samler seg igjen er deigen ferdig.
  5. Del deigen i to like store deler (bruk gjerne kjøkkenvekt).
  6. Kna inn kakao i den ene delen.
  7. Deigen er veldig bløt så den bør avkjøle i kjøleskap i ca 30 minutter før du jobber videre med den.
  8. Rull 2 like store pølser av hver farge, ca 25 - 30 cm lang.
  9. Legg de 4 delene sammen og form så firkantet du greier ved hjelp av bakepapir og for eksempel en stekespade.
  10. Legg deigen kjølig i minst 3 timer med bakepapiret rundt.
  11. Skjær ut kakene i ca 5 mm tykkelse og legg på et bakepapirkledd stekebrett.
  12. Stek på nest nederste rille i 10 minutter, til kjeksene såvitt begynner å bli gylden i kanten.
  13. Kakene er ekstremt løse og skjøre rett etter de kommer ut av ovnen, så la de avkjøle helt på stekebrettet før du flytter de over på rist.
  14. La avkjøle godt før servering. Jo lengre de står, jo mer porøs blir de.

 

 

One Comment

  1. Pingback: Gledelig Jul med Fett & Forstand – Pepperkake-kake! – Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.