Dette innlegget inneholder reklame (mer informasjon på slutten av innlegget under oppskriftskortet)
Sennepssild – er det ikke rart hvordan man savner ting man egentlig aldri har brukt å kjøpe selv? Sennepssild er jo så godt, så hvorfor ikke liksom? Jaja, godt man kommer på slike tradisjonspålegg når det nærmer seg Jul og man begynner å tenke på alt man har lyst på som man ikke kan spise på keto. Og det er jo nemlig akkurat derfor vi er her! Vår visjon er å gjøre keto enklere for alle ved å lage smakfulle, og autentiske alternativer på mat vi er vant med å spise. Det er nemlig slett ikke alle som er tilhengere av egg og biff til frokost, middag og lunsj.
Vår sennepssild har den perfekte balansen mellom sødme, salt og spark! Vil du ha enda mer spark i sennepssild kan du gjerne tilføre litt chiliflak! I påleggssalater, dressinger og sauser foretrekker vi å bruke Sukrinsirup Gold fra Funksjonell Mat! Sukrinsirup Gold blander seg perfekt i dressinger og lignende, og etterlater en fløyelsmyk munnfull. Den er med på å tilføye tekstur, så selv om du i teorien kan bruke den søtningen du foretrekker så anbefaler vi at du følger oppskriften.
F&Fs Sennepssild er avbildet på en skive av det nydelige linfrøbrødet med gresskarkjerner fra Linbakst! De baker og sender landet rundt! Brødene er nydelige, og helt keto- og lavkarbovennlig!
Kom du i julestemning? Sjekk gjerne ut våre jule-oppskrifter!
- 200 g Spekesildfilet
- 100 g majones
- 1 ss hvitvineddik (eller annen type eddik)
- 50 g Sukrinsirup Gold
- 50 g dijonsennep - eller French's Yellow Classic Mustard hvis du vil ha en rundere smak, eller blanding.
- 50 g løk - gjerne delikatesseløk (de små søte)
- 4 g grovhakket fersk dill
- 0,5 ts pepper - eller smak til
- 2 ts sennepsfrø
- 2 ss MCT olje eller annen smaksnøytral olje
- Følg instruksjonen på spekesildfilet-pakken. Vanligvis bør de vannes ut i 3-5 timer.
- Pisk sammen majones, eddik, Sukrinsirup Gold og MCT olje.
- Skjær løken i ønsket størrelse.
- Vend inn sennepsfrø og dill og smak til med salt og pepper.
- Skjær sildfiletene i passe biter og vend bitene inn i resten.
- Ha sennepssilden over i en passe beholder, gjerne glass.
- Avkjøl over natta, minst! Så alle deilige smakene sette seg skikkelig.
Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.
Pingback: Tomatsild (Sukkerfri, Keto) - Fett & Forstand