Jeg hadde aldri trodd jeg skulle sette tennene i chili poppers igjen! Eller frityrmat generelt. Jeg ble så lykkelig og fornøyd over den fantastiske vårrulldeigen jeg og venninna mi komponerte frem i går. Det ramler tidvis tusen ideer i hodet mitt og utålmodig som jeg er så måtte jeg bare teste ut noe jeg tenkte på i går og ikke greide gi slipp på, til tross for at jeg mangla sesammel. Chili poppers! Jeg bare elsker Jalapeno poppers – men siden vi ikke har jalapeno i hus ble det like godt en chili variant istedenfor. Denne minner om Burger Kings «Chili Cheese». Vi klaska like godt sammen noen mozzarella sticks mens vi alt var i gang. Oppskrift etter fri fantasi. Prøv det gjerne sammen med vår lavkarbo crispy kyllingburger eller lavkarbo hamburger.
- 125 g Tine kremost
- 75 g hvitost
- 75 g Tine Tomatost
- 1 stk stor chili eller 2 små
- 10-15 g vårløk
- Salt.
- Hvitløkpulver.
- Paprikapulver.
- Chilipulver
- Rasp ost og vend inn i kremostblandingen.
- Den trenger ikke stå kjølig mens du lager deigen da den blir fast nok til å forme uansett.
- Kjevle halve deigen ut så tynt som mulig mellom to smurte bakepapir.
- Del opp i ruter på circa 10x10cm.
- Form en halv spiseskje med ostemassen som en kule og legg i midten av ruten.
- Brett de sammen og rull forsiktig mellom hendene.
- Legg en halv spiseskje revet mozzarella i firkanten og form i ønsket fasong.
- Pass på at den er tett så det ikke pipler ut ost under steking.
- Klem deigen på størrelse med en femkroning og pakk en hel peanøtt inn.
- Rull forsiktig til deigen omkranser nøtten helt.
- Pass på, de blir veldig fort ferdige etter du slipper de i oljen 🙂
- Krydderblanding, ett dryss av hver;
Legg en halv spiseskje revet mozzarella i firkanten og form i ønsket fasong. Pass på at den er tett så det ikke pipler ut ost under steking
.Jeg fikk en liten tennisball med overskuddsdeig. Jeg hater å kaste mat, og måtte finne noe å bruke resten av deigen på, så her får du er herlig bonusoppskrift!
Ting tar litt tid, men elsker du chilinøtter er det vel verdt strevet 🙂
NAMMENAM!
Velbekomme 🙂
Pingback: Keto Minitoast! (Melba Toast) - Fett & Forstand
Finner ikke oppskriften på vårrulldeig