Chili poppers, mozzarella sticks og en skikkelig digg bonus!

Chili poppers og mozzarella sticks



Jeg hadde aldri trodd jeg skulle sette tennene i chili poppers igjen! Eller frityrmat generelt. Jeg ble så lykkelig og fornøyd over den fantastiske vårrulldeigen jeg og venninna mi komponerte frem i går. Det ramler tidvis tusen ideer i hodet mitt og utålmodig som jeg er så måtte jeg bare teste ut noe jeg tenkte på i går og ikke greide gi slipp på, til tross for at jeg mangla sesammel. Chili poppers! Jeg bare elsker Jalapeno poppers – men siden vi ikke har jalapeno i hus ble det like godt en chili variant istedenfor. Denne minner om Burger Kings «Chili Cheese». Vi klaska like godt sammen noen mozzarella sticks mens vi alt var i gang. Oppskrift etter fri fantasi. Prøv det gjerne sammen med vår lavkarbo crispy kyllingburger eller lavkarbo hamburger.

Chilli Poppers Mozzarella Sticks Og En Skikklig Bonus
 
Skrevet av:
Ingredienser:

Fyll til chili poppers
  • 125 g Tine kremost
  • 75 g hvitost
  • 75 g Tine Tomatost
  • 1 stk stor chili eller 2 små
  • 10-15 g vårløk

Chillinøtter
  • Salt.
  • Hvitløkpulver.
  • Paprikapulver.
  • Chilipulver
Fremgangsmåte:

Finhakk chili og vårløk og bland godt inn i kremosten.
  1. Rasp ost og vend inn i kremostblandingen.
  2. Den trenger ikke stå kjølig mens du lager deigen da den blir fast nok til å forme uansett.
  3. Kjevle halve deigen ut så tynt som mulig mellom to smurte bakepapir.
  4. Del opp i ruter på circa 10x10cm.
  5. Form en halv spiseskje med ostemassen som en kule og legg i midten av ruten.
  6. Brett de sammen og rull forsiktig mellom hendene.

Mozzarella Stikcks
  1. Legg en halv spiseskje revet mozzarella i firkanten og form i ønsket fasong.
  2. Pass på at den er tett så det ikke pipler ut ost under steking.

Chillinøtter
  1. Klem deigen på størrelse med en femkroning og pakk en hel peanøtt inn.
  2. Rull forsiktig til deigen omkranser nøtten helt.
  3. Pass på, de blir veldig fort ferdige etter du slipper de i oljen 🙂
  4. Krydderblanding, ett dryss av hver;
Merknad
Jeg frityrstekte mine. Men det går helt sikkert fint å steke de i stekeovn hvis du smører de med litt olje først. I stekepanne ville jeg anbefalt en annen fasong enn kuler, og steke i en blanding av nøytral kokosolje og smør 🙂

Legg en halv spiseskje revet mozzarella i firkanten og form i ønsket fasong. Pass på at den er tett så det ikke pipler ut ost under steking

.Jeg fikk en liten tennisball med overskuddsdeig. Jeg hater å kaste mat, og måtte finne noe å bruke resten av deigen på, så her får du er herlig bonusoppskrift!

Ting tar litt tid, men elsker du chilinøtter er det vel verdt strevet 🙂 
NAMMENAM!

Velbekomme 🙂

 

 

2 Comments

  1. Pingback: Keto Minitoast! (Melba Toast) - Fett & Forstand

  2. Finner ikke oppskriften på vårrulldeig

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.