Superenkel Lavkarbopizza
Skrevet av: Fett & Forstand
Ingredienser:
Fyll
- 400 g kjøttdeig
- 200 g bacon
- Pepperoni eller chorizo om ønskelig
- 1 løk
- 1 sjalottløk
- 1 - 2 fedd hvitløk
- 1 liten paprika
- 4 - 5 champinsjonger
- 1 boks tomatpurre
- ost til topping
Bunn
- 300 g revet ost
- 24 g pofiber
- 2 egg
Fremgangsmåte:
- Kutt grønnsaker i ønskede biter.
- Stek bacon og ha i kjøttdeigen når baconet er stekt.
- Når kjøttdeigen er brunet har du i resterende ingredienser (unntatt tomatpurrè).
- Stek videre til grønnsakene er møre.
Bunn
- Forvarm ovnen til 200°C.
- Bland sammen egg og pofiber.
- Smelt osten til den er helt smeltet og bland den inn i resterende.
- Kjevle bunnen mellom to smurte bakepapir.
- Prikk med gaffel.
- Forstek i 10 minutter.
- Smør tomatpurre på den forstekte bunnen.
- Ha på fyll og ost og stek videre til osten er smeltet og litt gylden.
Tenk, vi har laga så mye mat i det siste at platetoppen takka for seg! Neida, var nok bare vanlig slitasje. Men vi har ikke fått ordna ny. Dere vet hvordan det er, butikkene har jo bare de aller dyreste modellene på lager, men vi håper vi er oppe å gå så fort som mulig. I mellomtiden kan dere kose dere med denne pizzaoppskriften. Den har vi laga 3 ganger i det siste, og siste gangen måtte vi steke fyllet i stekeovnen. Det gikk forsåvidt helt greit men det var litt styr. Vi brukte pitabrødoppskriften som har florert i det siste, den funket knallbra som pizzabunn!