Stekt Breiflabb i Fløtesaus!

Stekt Breiflabb i Fløtesaus!

Stekt Breiflabb i Fløtesaus!

Stekt Breiflabb i Fløtesaus!

Stekt Breiflabb i Fløtesaus!Stekt Breiflabb i Fløtesaus! – Enda en fiskeoppskrift til glede for de av dere som har etterspurt det. Vi er egentlig helt enige, vi bør alle spise mer fisk! Vi er nok litt for dårlig til å spise det selv, og derfor er det ekstra morsomt å teste ut og dele nye fiskeretter med dere.

Stekt Breiflabb i Fløtesaus er seriøst noe av det beste jeg har smakt av fiskeretter! Oppskriften er det Kenneth som har komponert, han er rett og slett en kløpper med fisk! Skulle vel egentlig bare mangle, sjømann som han er! Retten kan gjerne serveres med kokt hokkaido eller sellerirot i terninger, og andre grønnsaker! Flatbrød kan vi tenke oss er nydelig til!

Har du ikke tilgang til ferske reker anbefaler vi frosne med skall fremfor reker i lake – men det duger det også. Vi er kanskje vel bortskjemte med ferske reker her nord – og kanskje litt kresen? Kanskje som seg hør og bør når det kommer til sjømat.

Uansett, vi håper du liker stekt breiflabb i fløtesaus like mye som vi gjorde, kanskje det blir et fast innslag fremover?

Stekt Breiflabb i Fløtesaus!
 
Skrevet av:
Serveringer: 4 porsjoner
Ingredienser:
  • 450 g breiflabbfilet (ferdig renset)
  • 250 g pillede reker
  • 150 g babygulrot
  • 35 g purreløk
  • 30 g sjalottløk
  • 125 g løk
  • 75 g smør
  • 4 dl fløte
  • 2 ss seterrømme
  • salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte:
  1. Skjær breiflabbfilet i passe biter.
  2. Brun smør i en panne og stek breiflabb-bitene.
  3. Ta ut fisken og stek grønnsakene.
  4. Ha i fløte og rømme og kok sausen inn - dette tar ca 5 minutter.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Ha breiflabben i sausen og la trekke i et par minutter til fisken er gjennomvarm.
  7. Ha i pillede reker på slutten av steketiden.
  8. Server med for eksempel dampet hokkaido eller sellerirot-terninger.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 175 - Fett: 14,5 - Karbohydrater: 1,8 - Protein: 9,2

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.