Stekt Breiflabb i Fløtesaus!
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 4 porsjoner
- 450 g breiflabbfilet (ferdig renset)
- 250 g pillede reker
- 150 g babygulrot
- 35 g purreløk
- 30 g sjalottløk
- 125 g løk
- 75 g smør
- 4 dl fløte
- 2 ss seterrømme
- salt og pepper etter smak
- Skjær breiflabbfilet i passe biter.
- Brun smør i en panne og stek breiflabb-bitene.
- Ta ut fisken og stek grønnsakene.
- Ha i fløte og rømme og kok sausen inn - dette tar ca 5 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
- Ha breiflabben i sausen og la trekke i et par minutter til fisken er gjennomvarm.
- Ha i pillede reker på slutten av steketiden.
- Server med for eksempel dampet hokkaido eller sellerirot-terninger.
Kcal: 175 - Fett: 14,5 - Karbohydrater: 1,8 - Protein: 9,2
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/stekt-breiflabb-i-flotesaus/
3.5.3251