Stekt Breiflabb i Fløtesaus!
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 4 porsjoner
Ingredienser:
  • 450 g breiflabbfilet (ferdig renset)
  • 250 g pillede reker
  • 150 g babygulrot
  • 35 g purreløk
  • 30 g sjalottløk
  • 125 g løk
  • 75 g smør
  • 4 dl fløte
  • 2 ss seterrømme
  • salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte:
  1. Skjær breiflabbfilet i passe biter.
  2. Brun smør i en panne og stek breiflabb-bitene.
  3. Ta ut fisken og stek grønnsakene.
  4. Ha i fløte og rømme og kok sausen inn - dette tar ca 5 minutter.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Ha breiflabben i sausen og la trekke i et par minutter til fisken er gjennomvarm.
  7. Ha i pillede reker på slutten av steketiden.
  8. Server med for eksempel dampet hokkaido eller sellerirot-terninger.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 175 - Fett: 14,5 - Karbohydrater: 1,8 - Protein: 9,2
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/stekt-breiflabb-i-flotesaus/