Lun Rosenkålsalat med Bacon og Tranebær! – nydelig tilbehør til det meste, og kanskje en frisk innslag istedenfor klassisk tilberedt rosenkål til kalkunmiddagen! Oppskriften er inspirert av denne som jeg fikk tilsendt av ei god venninne for noen år siden. Nå her jeg alltid elsket rosenkål for mamma har en spesiell måte å tilberede den på. Men for de av dere som ikke er helt fortrolig med rosenkål er Lun Rosenkålsalat med Bacon og Tranebær en veldig god start på et livslangt forhold til rosenkål!
Rosenkål er nydelig tilbehør til det aller meste, og spesielt til kalkun og vilt! Mamma bruker å smørdampe rosenkål til den er gjennomkokt, men fremdeles crispy! Deretter tilsetter hun en god klatt smør og et dryss muskatnøtt! Helt fantastisk godt.
I denne oppskrifen har vi valgt å bruke kandiserte tranebær. Det gir en nydelig kontrast til det salte baconet, men du kan godt bruke lynstekte ferske tranebær istedenfor. Tranebær er sesongvare og er dermed ikke mulig å få tak i hele året. Du kan gjerne bruke frosne eller ferske tyttebær istedenfor.
Vi har valgt å bruke pistasjnøtter men du kan fint bruke andre ristede nøtter eller kjerner, som for eksempel valnøtter, mandler, pinjekjerner o.l. Aller best blir nøtter og kjerner når man rister de i en tørr stekepanne, tilsatt litt salt.
- 400 g fersk rosenkål
- 50 g sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- 180 g bacon
- 20 g pistasjnøtter eller valnøtter
- 50 g kandiserte tranebær - (Se hovedinnlegg for tips)
- Skjær bacon i terninger, rosenkål i to eller fire, finhakk sjalottløk og grovhakk pistasjnøtter.
- Stek Bacon. Ha deretter i løk og hvitløk.
- Ha i rosenkål og stek i 2-4 minutter. Ha i kandiserte tranebær, revet parmesan og pistasjnøtter.
- Serveres lun.
Pingback: Fett & Forstands Juleguide - komplett liste over juleoppskrifter og tilbehørstips! - Fett & Forstand
Pingback: Kjøttpudding! (Keto, Glutenfri) - Fett & Forstand