Lavkarbo Chimichanga! Sprøstekte tortillas fylt med nydelig kjøttfyll og meksikanske krydder. De er nydelige, sprø, spicy og en smaksbombe av dimensjoner! En av komponentene i retten, Tomatillo Verde sauce, er en mild og lett grønn habanero- og tomatillosaus og setter virkelig prikken over i’en i denne retten. Den fås kjøpt på tacobord.no. Tortillalefsene vi har brukt i våre lavkarbo chimichanga finner du her. Server gjerne lavkarbo chimichanga med pico de gallo (rå tomatsalsa), guacamole og seterrømme! Lavkarbo chimichanga inviterer til fest i munnen! PS: se bilde under for tips til hvordan brette chimichanga.
- 6 stk lavkarbo tortillalefser (se hovedinnlegg for link)
- 400 g kjøttdeig
- 100 g paprika (gjerne blanding av grønn, gul og rød)
- 50 g løk
- 1 fedd hvitløk
- ½ ts spisskummin
- ½ ts paprikapulver
- ¼ ts koriander
- ½ ts chiliflak (kan sløyfes)
- 2 ss Tomatillo verde (se hovedinnlegg) eller en annen type chilisalsa.
- 2 ss seterrømme
- 1 ss limejuice
- 150 g ost
- Finhakk grønnsaker.
- Stek kjøttdeigen halvveis og ha deretter i krydder, løk, paprika og hvitløk.
- Vend inn rømme og limejuice og avkjøl.
- Ha i raspet ost og fordel blandingen på tortillalefsene.
- Brett sammen (se bilde under for tips) bruk trepinner som hjelp for å holde de sammen.
- Stekes gylden på alle sider i frityr, airfryer eller i stekepanne med rikelig med olje, andefett eller svinefett.
- Server gjerne med rømme, salsa/pico de gallo og guacamole.
Pingback: Pico De Gallo (rå tomatsalsa) - Fett & Forstand
Pingback: Lavkarbo Tortillalefser (uten nøtter, egg og meieriprodukter)! - Fett & Forstand