Jambalayaaaah. Hva er vel ikke bedre enn en småspicy jambalaya når man er groggy i halsen? Har du aldri smakt denne retten før har du gått glipp av noe og bør hive deg rundt med en gang! Vi har brukt kylling og chorizopølser i vår versjon men du kan bruke hvilket som helst kjøtt du ønsker, også fisk og skalldyr 🙂
Det gikk for øvrig opp et lys for meg i dag i det jeg knasket i meg et av tacoskjellene vi lagde i går.
Uten noe dilldall på så minnet det veldig om noe jeg var glad i når jeg var yngre, nemlig flatbrød!
Flatbrød har jeg ikke spist på enn så lenge, ikke engang før kostholdsomleggingen. Jeg har liksom bare glemt det av, etter Korni endra oppskriften sin.
Uansett, i dag klaska jeg sammen en ny tortilladeig og lagde flatbrød så det nærmest sang i veggene!
Disse flatbrødene smaker som en blanding mellom Korni sine før de endra oppskriften og Mors flatbrød. Jeg sverger! Server gjerne med blomkålris.
Jambalaya
- 300 g paprika - gjerne i flere farger
- 1-2 chili
- 500 g kyllingfilet
- 250-300 g pølser (vi brukte chorizo fra Jacobs Utvalgte)
- 3 stenger selleri
- 1 stor løk
- 1 Box hakkede tomater (Eldorado er best)
- 2-3 fedd hvitløk
- 2 ts tomatpurre
- 0,5 dl god kraft/buljong
- 1 laubærblad
- 1 ts timian
- 0,5 ts cayenne
- 1 ts løkpulver
- 2 ts persille
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts oregano
- Salt og pepper etter smak
Hvis du ikke har alle krydderne så fortvil ikke, det gjør helt sikkert ingenting om du sløyfer/bytter ut noen av dem.
- Skjær kyllingfilet i passe biter og fres i panna med litt salt og pepper.
- Kutt grønnsaker i ønskede biter og ha i gryta. Bres i panna med en god klatt smør i ca 5 miutter til grønnsakene begynner å bli møre.
- Tilsett pølsebiter, tomatpurre, kraft/buljong og krydder og la småputre på middels varme i ca 35 minutter.
- Rør innimellom og Smak til med salt og pepper