Jambalaya Og Lavkarbo Flatbrød
 
 
Skrevet av:
Ingredienser:

Jambalaya
  • 300 g paprika - gjerne i flere farger
  • 1-2 chili
  • 500 g kyllingfilet
  • 250-300 g pølser (vi brukte chorizo fra Jacobs Utvalgte)
  • 3 stenger selleri
  • 1 stor løk
  • 1 Box hakkede tomater (Eldorado er best)
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 2 ts tomatpurre
  • 0,5 dl god kraft/buljong
  • 1 laubærblad
  • 1 ts timian
  • 0,5 ts cayenne
  • 1 ts løkpulver
  • 2 ts persille
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts oregano
  • Salt og pepper etter smak


Hvis du ikke har alle krydderne så fortvil ikke, det gjør helt sikkert ingenting om du sløyfer/bytter ut noen av dem.
Fremgangsmåte:
  1. Skjær kyllingfilet i passe biter og fres i panna med litt salt og pepper.
  2. Kutt grønnsaker i ønskede biter og ha i gryta. Bres i panna med en god klatt smør i ca 5 miutter til grønnsakene begynner å bli møre.
  3. Tilsett pølsebiter, tomatpurre, kraft/buljong og krydder og la småputre på middels varme i ca 35 minutter.
  4. Rør innimellom og Smak til med salt og pepper
Merknad
Tradisjonell jambalaya kokes inn med ris, så vi lagde litt blomkålris og serverte ved siden av.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/jambalaya-gryterett/