Jambalaya Og Lavkarbo Flatbrød
Skrevet av: Fett og Forstand
- 300 g paprika - gjerne i flere farger
- 1-2 chili
- 500 g kyllingfilet
- 250-300 g pølser (vi brukte chorizo fra Jacobs Utvalgte)
- 3 stenger selleri
- 1 stor løk
- 1 Box hakkede tomater (Eldorado er best)
- 2-3 fedd hvitløk
- 2 ts tomatpurre
- 0,5 dl god kraft/buljong
- 1 laubærblad
- 1 ts timian
- 0,5 ts cayenne
- 1 ts løkpulver
- 2 ts persille
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts oregano
- Salt og pepper etter smak
- Skjær kyllingfilet i passe biter og fres i panna med litt salt og pepper.
- Kutt grønnsaker i ønskede biter og ha i gryta. Bres i panna med en god klatt smør i ca 5 miutter til grønnsakene begynner å bli møre.
- Tilsett pølsebiter, tomatpurre, kraft/buljong og krydder og la småputre på middels varme i ca 35 minutter.
- Rør innimellom og Smak til med salt og pepper
Tradisjonell jambalaya kokes inn med ris, så vi lagde litt blomkålris og serverte ved siden av.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/jambalaya-gryterett/
3.5.3251