Gambas al Ajillo – Hvitløksreker! – Smaksløkene nærmest danser av glede! Det blir absolutt ikke siste gangen vi lager denne fantastiske, autentiske Spanske tapas retten. Imponer gjestene dine med denne smaksbomben av en smårett, gjerne servert med vår Pan Rùstico (rustikk brød, selvsagt lavkarbo), helt nydelig å dyppe brødet ned i sausen!
- 500 g store reker - rå (se merknad lenger ned i oppskriften for tips)
- 6 - 8 fedd hvitløk
- 1 dl virgin eller ekstra virgin olivenolje
- ½ dl tørr hvitvin eller rosèvin
- 1 - 2 chili
- 1 ts paprikapulver
- Fersk persille
- Salt og ferskmalt pepper etter smak
- Finhakk hvitløk og chili.
- Ha olivenolje i en stekepanne og varm på medium varme.
- Ha i hvitløk og chili og stek til hvitløken blir gylden.
- Slå opp temperaturen på platen og tilsett reker, vin og paprikapulver.
- Stek i ca 3 minutter til rekene blir røde og krøller seg.
- Smak til med salt og ferskmalt pepper.
- Fordel retten i 4 små skåler og dryss finhakket persille over før servering.
- Server gjerne med rustikt lavkarbobrød (se hovedinnlegg for link) - Nydelig å dyppe i oljen!