Som jeg har savnet klassisk fiskegrateng med makaroni og muskat! Champinjong høres kanskje rart ut i en fiskegrateng, men den er smaksnøytral og gir en skikkelig “makaroni feel” i gratengen.
- 2 dl fløte
- 1 dl vann
- 1 toppet ss kremost
- 100 g revet mozarella
- 1 ss smør
- 1-2 ts muskatnøtt
- salt og pepper etter smak
- 1 strøken ts Xanthan gum (evt johannesbrødkjernemel)
- 600-700 g valgfri fisk
- 150 g champinjonger i terninger
- 5-6 tynne skiver sellerirot (tenk lasagneplater)
- 2 egg
- 1 håndfull mandelmel (IKKE fettredusert)
- 50 g revet ost
- Forvarm ovnen til 200ºC.
- Smelt smør i en kjele og tilsett kremost.
- Rør til det er godt blandet.
- Ha i fløte og vann og la koke opp.
- Ta platen av kjelen og rør inn mozarella.
- Sett kjelen på plata igjen på medium varme.
- Rør til du får en jevn saus. Den kan virke litt "deigete" først men det går seg til.
- Smak til med muskatnøtt, salt og pepper.
- Ha til slutt i xanthan gum, litt etter litt (NB: sausen tykner relativt fort så pass på at du ikke har i for mye).
- Skjær fisken i passe biter (du kan bruke rå eller ferdigkokt).
- Ha champinjongterningene og fisken i hvitsausen.
- Skill eggene og vend plommene inn i blandingen.
- Stivpisk eggehviten og vend forsiktig inn.
- Ha halve fiskeblandingen i en ildfast form.
- Legg på skiver av sellerirot .
- Ha i resten av blandingen.
- Kvern mandelmel og revet ost sammen i en foodprosessor eller blender og strø jevnt over toppen.
- Stek i 40 minutter midt i ovnen.
- La gratengen hvile i 10-15 minutter før servering.
Pingback: Keto Fiskegrateng med "Makaroni"! - Fett & Forstand