Finnbiff er noe av det beste jeg vet! Håper dere nyter denne retten like mye som jeg gjør.
Finnbiff
Server gjerne med sellerirotmos og aspargesbønner.
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 6
Ingredienser:
- 400 g reinskav
- 250 g bacon
- 250 g sopp (vi brukte en blanding av kantareller og champinjong)
- 2 fedd hvitløk (kan sløyfes)
- 1 stor løk
- 1 ss sukkerfri tyttebærsyltetøy (gjerne hjemmelaga men Lerum sitt er også godt)
- 1 ss knuste einebær
- 2 sjalottløk
- 2 dl fløte
- 0,5 dl buljong eller vann
- 3 ss creme fraiche
Fremgangsmåte:
- Kutt opp bacon, sopp, løk og sjalottløk.
- Stek bacon i en god klatt smør.
- Tilsett reinskav og stek til kjøttet er gjennomstekt.
- Ha i sopp. Hvis det kommer mye fuktighet i gryta kan du ta det av og tilsette senere (som buljong). Ha i løk, sjalottløk, hvitløk og einebær og surr til løken er mør.
- Ha i fløte, creme fraiche, kraft/buljong og tyttebær.
- La gryta koke godt inn på medium varme i ca 15 minutter.
Nettopp spist finnbiff etter oppskrifta deres. Nydelig god va den 😀😀