I dag fikk vi skikkelig craving på fisk! Jeg har ikke laget fiskegrateng siden kostholdsomleggingen så nå var det på tide! Jeg elsker den klassiske fiskegratengen med muskatkrydret hvitsaus og makaroni, men denne gangen tok kreativiteten overhånd og ble til en fiskegrateng med ny vri.
Server gjerne med sprøstek salt spekk. NAM!
Eksotisk Fiskegrateng
- 400 g hvit fisk (jeg brukt torsk i blokk)
- 100 g knutekål i tynne skiver
- 1 stor chili (juster mengden etter hvor sterk du vil ha den)
- 30 g ingefær i tynne skiver
- 25 g purreløk
- Skallet fra 1 lime
- Gurkemeiekrydder, salt og pepper
Hvitsaus
- 1 dl vann
- 2 dl fløte
- 80 g revet ost
- 1 god ss kremost eller mascarpone
- 2 egg
- Salt og pepper
- Skjær opp grønnsaker i ønskede biter.
- Legg knutekålskivene på et kjøkkenpapir for å trekke ut vann.
- Krydre med gurkemeie, salt og pepper.
- Legg fisk og grønnsaker i en ildfast form med litt smør i bunnen og krydre fisken etter smak.
- Kok opp vann og fløte.
- Trekk pannen til side og ha i revet ost og kremost/mascarpone.
- Sett tilbake på varme og rør til alt er godt blandet og begynner å tykne.
- Smak til med salt og pepper og ta pannen til sides så den får avkjøle litt.
- Skill eggene og rør plommene inn i sausen.
- Stivpisk eggehvitene og vend forsiktig inn i sausen.
- Hell halvparten av hvitsausen over i den ildfaste formen.
- Legg på knutekålskivene og hell over resten av sausen.
- Strø gjerne på litt gurkemeie og paprikapulver. La gratengen steke på 200° i 35 minutter.
- Hvis du vil ha på ostelokk bør du ha på ost etter ca halve steketiden.
- La retten hvile i 10 minutter før servering.