Eksotisk Fiskegrateng
 
 
Skrevet av:
Ingredienser

Eksotisk Fiskegrateng
  • 400 g hvit fisk (jeg brukt torsk i blokk)
  • 100 g knutekål i tynne skiver
  • 1 stor chili (juster mengden etter hvor sterk du vil ha den)
  • 30 g ingefær i tynne skiver
  • 25 g purreløk
  • Skallet fra 1 lime
  • Gurkemeiekrydder, salt og pepper

Hvitsaus
  • 1 dl vann
  • 2 dl fløte
  • 80 g revet ost
  • 1 god ss kremost eller mascarpone
  • 2 egg
  • Salt og pepper
Fremgangsmåte
  1. Skjær opp grønnsaker i ønskede biter.
  2. Legg knutekålskivene på et kjøkkenpapir for å trekke ut vann.
  3. Krydre med gurkemeie, salt og pepper.
  4. Legg fisk og grønnsaker i en ildfast form med litt smør i bunnen og krydre fisken etter smak.
  5. Kok opp vann og fløte.
  6. Trekk pannen til side og ha i revet ost og kremost/mascarpone.
  7. Sett tilbake på varme og rør til alt er godt blandet og begynner å tykne.
  8. Smak til med salt og pepper og ta pannen til sides så den får avkjøle litt.
  9. Skill eggene og rør plommene inn i sausen.
  10. Stivpisk eggehvitene og vend forsiktig inn i sausen.
  11. Hell halvparten av hvitsausen over i den ildfaste formen.
  12. Legg på knutekålskivene og hell over resten av sausen.
  13. Strø gjerne på litt gurkemeie og paprikapulver. La gratengen steke på 200° i 35 minutter.
  14. Hvis du vil ha på ostelokk bør du ha på ost etter ca halve steketiden.
  15. La retten hvile i 10 minutter før servering.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/eksotisk-fiskegrateng/