Eksotisk Fiskegrateng
Skrevet av: Fett og Forstand
- 400 g hvit fisk (jeg brukt torsk i blokk)
- 100 g knutekål i tynne skiver
- 1 stor chili (juster mengden etter hvor sterk du vil ha den)
- 30 g ingefær i tynne skiver
- 25 g purreløk
- Skallet fra 1 lime
- Gurkemeiekrydder, salt og pepper
- 1 dl vann
- 2 dl fløte
- 80 g revet ost
- 1 god ss kremost eller mascarpone
- 2 egg
- Salt og pepper
- Skjær opp grønnsaker i ønskede biter.
- Legg knutekålskivene på et kjøkkenpapir for å trekke ut vann.
- Krydre med gurkemeie, salt og pepper.
- Legg fisk og grønnsaker i en ildfast form med litt smør i bunnen og krydre fisken etter smak.
- Kok opp vann og fløte.
- Trekk pannen til side og ha i revet ost og kremost/mascarpone.
- Sett tilbake på varme og rør til alt er godt blandet og begynner å tykne.
- Smak til med salt og pepper og ta pannen til sides så den får avkjøle litt.
- Skill eggene og rør plommene inn i sausen.
- Stivpisk eggehvitene og vend forsiktig inn i sausen.
- Hell halvparten av hvitsausen over i den ildfaste formen.
- Legg på knutekålskivene og hell over resten av sausen.
- Strø gjerne på litt gurkemeie og paprikapulver. La gratengen steke på 200° i 35 minutter.
- Hvis du vil ha på ostelokk bør du ha på ost etter ca halve steketiden.
- La retten hvile i 10 minutter før servering.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/eksotisk-fiskegrateng/
3.5.3251