Siden det er St. Patrics day i dag så måtte vi jo lage noe ultrairsk! Vi ramla over en oppskrift på lavkarbo Irsk sodabrød. Oppskriften kommer fra den livlige Ginger bak “Gingers KetoInTheUK”
My My My – FOLKENS!For et brød!
Lavkarbo Irsk Sodabrød
- 3 egg.
- 45 g knuste chiafrø.
- 30 g romtemperert smør.
- 15 ml eplecidereddik.
- 125 g mandelmel (ikke fettredusert).
- 1 ts bakepulver.
- 1 ts salt.
- 2 ss Sukrin Gold.
- Forvarm en jernpanne i ovn på 180°C i minst 10 minutter.
- Bland egg, chiafrø, smør og eddik sammen med en håndvisp eller kjøkkenmaskin.
- Bland godt og la hvile i 10 minutter.
- Vend eggblandingen i de resterende ingrediensene og bland godt.
- Smelt litt smør i den nå varme jernpanna og ha i deigen.
- Skjær et kryss i deigen og stek på 180°C i 30-35 minutter.
![](https://i0.wp.com/fettogforstand.no/wp-content/uploads/2018/03/20180318_124833-%E2%80%93-Kopi.jpg?resize=750%2C563&ssl=1)
Hva er greia med jernpanna? Går det ikke med vanlig stekebrett og bakepapir?
Det så flott ut! Men hva er poenget med jernpanna? Hvorfor ikke bakepapir og stekeplate?