REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Char Siu – Kinesisk BBQ! (keto, sukkerfri) – denne smakrike og saftige kjøtt-retten MÅ du bare prøve!
Hva er Char Siu?
Char siu (叉燒) som direkte oversatt betyr “gaffelstekt”, er kinesisk stil grillet svinekjøtt. Med opprinnelse i Guangdong spises den gjerne med ris, i diverse nudel- eller wok-retter. Kinesisk femkrydder er den viktigste ingrediensen. Dette krydderet finner du i enkelte matbutikker, og garantert på internasjonale matbutikker. Den karakteristiske røde fargen kommer fra den tradisjonelle tilberedningsmetoden med rød gjærris. For å erstatte dette kan man bruke rød matfarge, eller bare droppe det.
Idèen!
To av våre kjære nivøer og nieser er halvt kinesisk, og vår interesse for det kinesiske kjøkken har dermed blitt enda sterkere. Vi har en multinasjonal stor-familie, og for oss er det viktig å utforske og fremme tradisjoner fra alles respektive røtter. Også mat-tradisjoner. Vi har laget noen asiatisk-inspirerte retter opp gjennom årene, og flere blir det i tiden fremover.
Serveringstips
Istedenfor ris kan du gjerne bruke miracle rice, eller vår favoritt; sellerirotris. Det desidert beste alternativet til nudler er Monster miracle noodles fra tights.no – server gjerne også med wokkede grønnsaker og keto hoisinsaus.
- ca 2 kg svinenakke
- 60 g SUKKR GULL
- 3 ts salt
- 4 fedd hvitløk
- 1,5 ts kinesisk femkrydder
- 1 ts pepper
- 2 ss sesamolje
- 1 ss riseddik (eller eplecidereddik)
- 3 ss tamari
- 2 ss hoisin saus
- 1 ss Monster Fibersirup
- Lag marinaden og ta av 3-4 spiseskjeer marinade som du setter til side i kjøleskapet.
- Gni kjøttet godt inn med resten av marinaden og legg kjøttet i en beholder eller zip-pose. La hvile i kjøleskapet over natten.
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Sett kjøttet på en rist over en langpanne, eller opphøyd på en asjett slik som juleribbe.
- Stek midt i ovnen i 2 -2,5 timer til kjernetemperaturen er mellom 65-70 grader. De siste 15 minuttene av steketiden kan du smøre kjøttet med litt mer marinade. Når kjøttet er ferdigstekt og rett før servering pensler du på resten av marinaden.