Baconsurret Kylling i Kremet Sambal Oelek Saus er en perfekt rett til deg som liker at det kiler på tunga! . Mange «steiler» når de hører ordet sambal oelek eller chili, men sannheten er at det gir en veldig god smak i mat og man trenger ikke bruke så mye at man svetter hele ukeskvota under middagen. Man tilpasser dette fint selv ved å smake seg frem. Oppskriften gir en middels sterk rett men du kan med hell øke mengden sambal oelek om du ønsker retten sterkere Server gjerne med salat og blomkålris eller lavkarbopasta.
- 600 g lårfilet av kylling
- Strimlet bacon - 2 skiver pr filet
- 150 g paprika
- 150 g rødløk
- 1 - 2 fedd hvitløk
- 200 g champinjong
- 3 dl fløte
- 200 g creme fraiche
- Krydderblanding av 2 ts salt, 2 ts basilikum, ½ ts pepper, 1 ts løkpulver og 2 ts paprikapulver
- 30 g sambal oelek
- Ost til topping
- Forvarm ovnen til 200°C.
- Ha fløte, creme fraiche og sambal oelek i en kjele.
- Gi et raskt oppkok og la småputre mens du forbereder resten.
- Gni kyllingfiletene inn med krydderblandingen og surr bacon rundt.
- Varm litt smør i en panne på middels høy varme og stek kyllingfiletene gylden på alle sider.
- Ha over i en ildfast form.
- Kutt champinjong, løk, hvitløk og paprika i passe biter.
- Fres grønnsakene til champinjongen slutter å slippe væske.
- Ha grønnsakene over kyllingfiletene og hell over sausen.
- Strø over ost og gratiner i ovnen i 30 minutter.