Baconsurret Kylling i Kremet Sambal Oelek Saus!
Skrevet av: Fett & Forstand
- 600 g lårfilet av kylling
- Strimlet bacon - 2 skiver pr filet
- 150 g paprika
- 150 g rødløk
- 1 - 2 fedd hvitløk
- 200 g champinjong
- 3 dl fløte
- 200 g creme fraiche
- Krydderblanding av 2 ts salt, 2 ts basilikum, ½ ts pepper, 1 ts løkpulver og 2 ts paprikapulver
- 30 g sambal oelek
- Ost til topping
- Forvarm ovnen til 200°C.
- Ha fløte, creme fraiche og sambal oelek i en kjele.
- Gi et raskt oppkok og la småputre mens du forbereder resten.
- Gni kyllingfiletene inn med krydderblandingen og surr bacon rundt.
- Varm litt smør i en panne på middels høy varme og stek kyllingfiletene gylden på alle sider.
- Ha over i en ildfast form.
- Kutt champinjong, løk, hvitløk og paprika i passe biter.
- Fres grønnsakene til champinjongen slutter å slippe væske.
- Ha grønnsakene over kyllingfiletene og hell over sausen.
- Strø over ost og gratiner i ovnen i 30 minutter.
Kcal: 217 - Fett: 18,6 - Karbohydrater: 1,6 - Protein: 10,5
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/baconsurret-kylling-i-kremet-sambal-oelek-saus/
3.5.3251