Baconsurret Kylling i Kremet Sambal Oelek Saus!
 
 
Skrevet av:
Ingredienser
  • 600 g lårfilet av kylling
  • Strimlet bacon - 2 skiver pr filet
  • 150 g paprika
  • 150 g rødløk
  • 1 - 2 fedd hvitløk
  • 200 g champinjong
  • 3 dl fløte
  • 200 g creme fraiche
  • Krydderblanding av 2 ts salt, 2 ts basilikum, ½ ts pepper, 1 ts løkpulver og 2 ts paprikapulver
  • 30 g sambal oelek
  • Ost til topping
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 200°C.
  2. Ha fløte, creme fraiche og sambal oelek i en kjele.
  3. Gi et raskt oppkok og la småputre mens du forbereder resten.
  4. Gni kyllingfiletene inn med krydderblandingen og surr bacon rundt.
  5. Varm litt smør i en panne på middels høy varme og stek kyllingfiletene gylden på alle sider.
  6. Ha over i en ildfast form.
  7. Kutt champinjong, løk, hvitløk og paprika i passe biter.
  8. Fres grønnsakene til champinjongen slutter å slippe væske.
  9. Ha grønnsakene over kyllingfiletene og hell over sausen.
  10. Strø over ost og gratiner i ovnen i 30 minutter.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/baconsurret-kylling-i-kremet-sambal-oelek-saus/