Påskehare-boller! (Keto, Glutenfri)

Påskehare-boller! (Keto, Glutenfri)

Påskehare-boller! (Keto, Glutenfri)

Påskehare-boller! (Keto, Glutenfri)

Påskehare-boller! (Keto, Glutenfri)

Påskehare-boller! (Keto, Glutenfri)

Påskehare-boller! (Keto, Glutenfri)

Påskehare-boller! (Keto, Glutenfri)Påskehare-boller! (Keto, Glutenfri) – Se så søte da! Er det ikke herlig å kunne nyte gjærbakst på Keto? Og spesielt når man kan lage sånne nusselige former! Spesielt stas er det kanskje for de barna der ute som enten spiser keto av medisinske årsaker, eller kanskje har cøliaki? Det å kunne være med på å lage og spise det samme som de andre barna tror jeg betyr mye.

Nå er ikke jeg et barn (tilsynelatende), men jeg hoppet i taket av jubel når jeg ramlet over disse søte harene på Sophias Kitchen! Disse MÅTTE vi bare prøve å lage med vidunderdeigen! Og jaggu gikk det ikke tipp-topp det også. Vi har bruk frysetørket blåbær som øyne til våre påskehare-boller, men slipp gjerne fantasien løs!

Våre lavkarbo/keto påskehare-boller kan også lages i rundstykkerform. Da dropper du bare mesteparten av søtningen (men gjæret trenger 1 ts for å aktiveres) og kardemommen. Om du ønsker kan du selvsagt ha i frø og kjerner for en grovere konsistens.

Må jeg bruke havrefiber i Påskehare-boller?

Ja, det er kun havrefiber som har de egenskapene vi er ute etter i denne deigen. Men ikke vær bekymret! Havrefiber inneholder nemlig ingen karbohydrater kroppen kan nyttiggjøre seg av!

Påskehare-boller! (Keto, Glutenfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 stk
Ingredienser:
  • 2 egg (størrelse M/L)
  • 1,5 dl fløte
  • ½ dl vann
  • 50-60 g havrefiber(avhengig av størrelsen på eggene)
  • 15 g fiberhusk
  • ¼ ts xanthangum
  • 1 ts tørrgjær
  • 2-3 ss Monster Tagasøtt,Finesse Bakesukker eller Tagatesse
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts bakepulver
  • Egg til pensling
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Varm fløte og vann til fingervarmt.
  3. Ha tørrgjær og Finesse Bakesukker i fløteblandingen og sett til side.
  4. Mål opp de tørre ingrediensene.
  5. Pisk sammen fløteblandingen og egg.
  6. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
  7. La deigen hvile/sette seg i ca 10 minutter.
  8. Del deigen i 6 like store deler.
  9. Del hvert emne i 3. En stor til kroppen, medium til hodet og liten til halen.
  10. Lag en pølse og rull sammen som en spiral er enden slutter ca midt på.
  11. Lag hode ved å trille den mellomste deigen til en dråpe. Klipp enden for å lage ørene.
  12. Trill hale av den minste delen og sett sammen til påskehare! Vi brukte frysetørket bringebær som øyne, men bruk det du har!
  13. Pensle med egg og stek på midterste rille i 25 minutter.
  14. Avkjøl på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 219 - Fett: 16,4 - Karbohydrater: 2,4 - Protein: 5,9

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

4 Comments

  1. Kokosmelk kan erstatte fløte de fleste steder. Er det mykheten i boller en er ute etter tror jeg både havremelk og mandelmelk kan brukes. Da ville jeg erstattet vannet med med den type melk.

  2. Hei,
    De ser nydelig ut! Lurer på om det går like greit med mandelmelk eller havremelk i stedet for fløte?

  3. Hva gjør egget i oppskriften? Ser dere bruker ganske mye egg i forhold til ant. serveringer. Finnes det noe annet en kan bruke i stedet for egg?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.