Påskehare-boller! (Keto, Glutenfri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 stk
Ingredienser:
  • 2 egg (størrelse M/L)
  • 1,5 dl fløte
  • ½ dl vann
  • 50-60 g havrefiber(avhengig av størrelsen på eggene)
  • 15 g fiberhusk
  • ¼ ts xanthangum
  • 1 ts tørrgjær
  • 2-3 ss Monster Tagasøtt,Finesse Bakesukker eller Tagatesse
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts bakepulver
  • Egg til pensling
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Varm fløte og vann til fingervarmt.
  3. Ha tørrgjær og Finesse Bakesukker i fløteblandingen og sett til side.
  4. Mål opp de tørre ingrediensene.
  5. Pisk sammen fløteblandingen og egg.
  6. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
  7. La deigen hvile/sette seg i ca 10 minutter.
  8. Del deigen i 6 like store deler.
  9. Del hvert emne i 3. En stor til kroppen, medium til hodet og liten til halen.
  10. Lag en pølse og rull sammen som en spiral er enden slutter ca midt på.
  11. Lag hode ved å trille den mellomste deigen til en dråpe. Klipp enden for å lage ørene.
  12. Trill hale av den minste delen og sett sammen til påskehare! Vi brukte frysetørket bringebær som øyne, men bruk det du har!
  13. Pensle med egg og stek på midterste rille i 25 minutter.
  14. Avkjøl på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 219 - Fett: 16,4 - Karbohydrater: 2,4 - Protein: 5,9
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/hoytid/paske/paskehare-boller-keto-glutenfri/