Hjemmelaget Påleggsskinke med røyksmak! – Dette er noe jeg forbinder med jul! Så hvorfor ikke prøve å lage selv? Det hadde seg nemlig slik at jeg elsker å handle i 50% disken! Dessverre er det ikke alltid jeg tenker meg om, og jeg innså når jeg kom hjem at jeg hadde vært litt for tøff i trynet. Ikke sjans i havet at jeg fikk “plass” til den som middag, eller i fryseren for den saks skyld! Da var det bare å hive seg rundt og teste. Med veldig god hjelp fra pappa, som er en kløpper på pålegg, så landa vi!
Hjemmelaget påleggsskinke med røyksmak har godgjort seg i gryta sammen med mine favoritt-krydre. Du kan for øvrig krydre og smaks-sette med akkurat det du ønsker. Røykaaroma kjøpte jeg på internasjonal matbutikk, men du finner det online også! Har du tilgang til ekte røykeri så er jo det selvsagt det beste, men når man bor i blokk midt i en travel by, så tager man det man haver! Røykaroma funker fint! Sjekk gjerne ut våre jule-oppskrifter! Flere kommer, så følg gjerne med på vår Adventskalender i vår Facebookgruppe og Instagram!
- 1750 g svinestek/bog eller lignende
- 2-3 ss salt
- 2 liter vann
- 2 stk laubærblad
- 1-2 ts helpepper
- 1 ss sennepsfrø
- evt andre urter/krydder om du ønsker
- 2 ss røykaroma (se hovedinnlegg)
- Surr svinesteken lett med hyssing.
- Ha alle ingrediensene i en stor kjele.
- Gi et oppkok og la deretter trekke i rundt 80°C i ca 2 timer.
- Ha skinka ute av kokevannet og la skinka og vannet avkjøle separat.
- Når begge er avkjølt har du skinken tilbake i laken og lar den ligge der i 1 døgn. Ønsker du den saltere kan den ligge ytterligere et døgn eller to.