Hjemmelaget Påleggsskinke med røyksmak!
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 1 stor påleggsskinke
Ingredienser
  • 1750 g svinestek/bog eller lignende
  • 2-3 ss salt
  • 2 liter vann
  • 2 stk laubærblad
  • 1-2 ts helpepper
  • 1 ss sennepsfrø
  • evt andre urter/krydder om du ønsker
  • 2 ss røykaroma (se hovedinnlegg)
Fremgangsmåte
  1. Surr svinesteken lett med hyssing.
  2. Ha alle ingrediensene i en stor kjele.
  3. Gi et oppkok og la deretter trekke i rundt 80°C i ca 2 timer.
  4. Ha skinka ute av kokevannet og la skinka og vannet avkjøle separat.
  5. Når begge er avkjølt har du skinken tilbake i laken og lar den ligge der i 1 døgn. Ønsker du den saltere kan den ligge ytterligere et døgn eller to.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/hoytid/hjemmelaget-paleggsskinke-med-royksmak/