Hjemmelaget Påleggsskinke med røyksmak!
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 1 stor påleggsskinke
- 1750 g svinestek/bog eller lignende
- 2-3 ss salt
- 2 liter vann
- 2 stk laubærblad
- 1-2 ts helpepper
- 1 ss sennepsfrø
- evt andre urter/krydder om du ønsker
- 2 ss røykaroma (se hovedinnlegg)
- Surr svinesteken lett med hyssing.
- Ha alle ingrediensene i en stor kjele.
- Gi et oppkok og la deretter trekke i rundt 80°C i ca 2 timer.
- Ha skinka ute av kokevannet og la skinka og vannet avkjøle separat.
- Når begge er avkjølt har du skinken tilbake i laken og lar den ligge der i 1 døgn. Ønsker du den saltere kan den ligge ytterligere et døgn eller to.
Kcal: 114 - Fett: 7,6 - Karbohydrater: 0,2 - Protein: 8,7
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/hoytid/hjemmelaget-paleggsskinke-med-royksmak/
3.5.3251