Hva med en rykende varm ketovennlig Irish Coffee til Nyttårsaften? Det er litt mer arbeid å lage den med Candy sticks, men de smaker himmelsk og er dekorative, så om du har tid og ork så anbefales de på det varmeste. Alternativt kan du bytte de ut med Sukrin Gold.
- 3 stk grillspyd i tre
- 6 stk trekuler for dekor (kan sløyfes)
- 5 ss Tagatesse
- 5 ss vann
Irish Coffee
- 9 dl Sterk kaffe
- 3 dl kremfløte
- 1 ss Sukrinmelis eller 0,5 ss Tagatesse
- 24 cl whisky (helst Irsk type)
- 6 stk candy sticks (se oppskrift over) eller 9 ss Sukrin Gold
- Klipp alle grillspydene i 2 så du får 6 like store pinner. Trykk eventuelt på trekulene.
- Ha 3 ss Tagatesse og 3 ss vann i en liten kjele.
- La vannet fordampe og Tagatesse karamelliseres gylden.
- Hell blandingen over på et bakepapirkledd bakebrett eller lignende.
- La stivne helt før du kutter/knuser det i passe biter.
- Ha 2 ss Tagatesse og 2 ss vann i en kjele.
- La Tagatesse karamelliseres.
- Ta blandingen av platen og la hvile i ca 30 sekunder.
- Vend en og en pinne i den flytende karamellen og vend deretter i karamellsmulene.
- Gjenta til du har 6 ca like store sticks. Du kan dyppe de flere ganger om nødvendig.
Irish Coffee
- Pisk krem og Sukrinmelis til like før den blir stiv. Den skal være litt flytende.
- Fordel kaffen i 6 like store varmebestandige glass/krus.
- Ha 1 candy stick eller eventuelt 1,5 ss Sukrin Gold i hvert glass.
- Ha i 4 cl Whiskey i hvert glass.
- Hell krem over en skje så det legger seg fint på toppen.
- Server straks.