Irish Coffee
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 6 kopper
- 3 stk grillspyd i tre
- 6 stk trekuler for dekor (kan sløyfes)
- 5 ss Tagatesse
- 5 ss vann
- 9 dl Sterk kaffe
- 3 dl kremfløte
- 1 ss Sukrinmelis eller 0,5 ss Tagatesse
- 24 cl whisky (helst Irsk type)
- 6 stk candy sticks (se oppskrift over) eller 9 ss Sukrin Gold
- Klipp alle grillspydene i 2 så du får 6 like store pinner. Trykk eventuelt på trekulene.
- Ha 3 ss Tagatesse og 3 ss vann i en liten kjele.
- La vannet fordampe og Tagatesse karamelliseres gylden.
- Hell blandingen over på et bakepapirkledd bakebrett eller lignende.
- La stivne helt før du kutter/knuser det i passe biter.
- Ha 2 ss Tagatesse og 2 ss vann i en kjele.
- La Tagatesse karamelliseres.
- Ta blandingen av platen og la hvile i ca 30 sekunder.
- Vend en og en pinne i den flytende karamellen og vend deretter i karamellsmulene.
- Gjenta til du har 6 ca like store sticks. Du kan dyppe de flere ganger om nødvendig.
- Pisk krem og Sukrinmelis til like før den blir stiv. Den skal være litt flytende.
- Fordel kaffen i 6 like store varmebestandige glass/krus.
- Ha 1 candy stick eller eventuelt 1,5 ss Sukrin Gold i hvert glass.
- Ha i 4 cl Whiskey i hvert glass.
- Hell krem over en skje så det legger seg fint på toppen.
- Server straks.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/drikke/irish-coffee/
3.5.3251