Sto opp grytidlig idag for å overraske Ena-Maria med rykende ferskt brød. Hun er syk stakkars, og trengte å hvile ut. Jeg fikk en idè om et brød med sprøstekt bacon i deigen toppet med ost, så da måtte jeg prøve da 🙂 Resultatet ble meget bra og jeg gleder meg til å dele det med dere. Oppskriften på tahinibrødet har vært postet før men jeg har gjort små justeringer.
Tahinibrød med ost og bacon
- 300g Tahini
- 4 egg.
- 1 ts natron.
- 30 ml eplecidereddik.
- 1 ts salt.
- 1 ss provance krydder.
- for å runde av smaken kan du gjerne bruke en ss Fibersirup Gold eller Sukrin Gold.
- 200 g sprøstekt bacon i fine biter.
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Pisk sammen tahini og egg.
- Ha i resterende ingredienser og bland godt.
- Hell over i en brødform kledd med bakepapir
- Stekes på midterste rille i total 60 minutter.
- Etter 45 minutter har du på osten og steker videre i 15 minutter.
- La brødet avkjøle helt før du skjærer i det
Hei.
Lurer på denne tahinien jeg da 😉 Hvor får man kjøpt den, er dt en type paste? Hmmmm……:)