REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Wienerpecan! (Keto, Glutenfri) – ENDELIG! En av mine absolutte favoritter til kaffen når vi spiste høykarbo. Noe jeg har savnet skikkelig mye etter vi la om til keto! Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har gått forbi wienerpecan på butikken og kjent den nydelige lukten av disse nybakte fristelselsene, og i et nano-sekund tenkt “DETTE! hadde vært verd å sprekke for”. Men nå trenger vi ikke engang sprekke!
Vår oppskrift på Wienerpecan er selvsagt keto-vennlig og glutenfri og kan såvisst nytes med god samvittighet. Det var litt jobb, vi innrømmer det, men SÅ VERD DET! Det som tar tid her er å lage butterdeig. Ellers går oppskriften som smurt. Men hva gjør man ikke for en munnfull glutenfri og keto-vennlig herlighet som denne?
Bytte ingredienser?
Mange lurer på om de kan bytte ut ditt med datt i lavkarbo-oppskrifter. Det finnes endel alternativer til diverse produkter, men vi kan ikke garantere like godt resultat om du ikke følger oppskriften til punkt og prikke. Skulle det likevel være behov for å bytte ut noen ingredienser anbefaler vi å sjekke vår bytteguide.
- 200 g pekannøtter
- eggehviter fra to egg (ca 70 gram tilsammen)
- 100 g TagaSØTT
- 1 ss Fibersirup Maple + mer til å drysse på før de stekes!Butterdeig
Butterdeig
- 2 egg (størrelse M/L)
- 1,5 dl fløte
- ½ dl vann
- 50-60 g havrefiber (avhengig av størrelsen på eggene)
- 15 g fiberhusk
- ¼ ts xanthangum
- 1 ss Monster TagaSØTT
- 1 ts bakepulver
- ¼ ts salt
- ca 150 g smør til å smøre mellom lagene
- Knus pekannøttene mellomgrove i en food prosessor.
- Ha TagaSØTT, eggehviter og 1 ss Fibersirup Maple og bland godt.
- Sett kjølig.
Butterdeig
- Varm fløte og vann til fingervarmt.
- Mål opp de tørre ingrediensene.
- Pisk sammen fløteblandingen og egg.
- Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
- La deigen hvile i 10 minutter.
- Kjevle ut mellom bakepapir og smør ⅔ av deigen med romtemperert smør.
- Brett sammen slik vist på illustrasjonsbildet under oppskriftskortet.
- Sett kjølig i 10 minutter.
- Ta ut av kjøleskapet og gjenta prosessen så mange ganger du orker, men helst mellom 6-10 ganger.
- Ved siste kjevling skal deigen være rundt 4 mm tykk og deles i tolv like deler.
- Forvarm ovnen til 225 grader.
- Skjær hver del slikt vist på illustrasjonsbildet under oppskriftskortet. Det spiller ikke så mye rolle hvor mange strimler du lager i hver del.
- Fordel pekan-fyllet i midten og flett sammen. Se illustrasjonsbilde.
- Dryss over Fibersirup Maple og grovhakkede pekannøtter.
- Stekes nest nederst i ovnen i ca 15-17 minutter - eller til gylden. Følg godt med.
- La avkjøle på rist.
Slik bretter du butterdeig: