Wienerpecan! (Keto, Glutenfri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 12 stk
Ingredienser:
Pekanfyll

Butterdeig
  • 2 egg (størrelse M/L)
  • 1,5 dl fløte
  • ½ dl vann
  • 50-60 g havrefiber (avhengig av størrelsen på eggene)
  • 15 g fiberhusk
  • ¼ ts xanthangum
  • 1 ss Monster TagaSØTT
  • 1 ts bakepulver
  • ¼ ts salt
  • ca 150 g smør til å smøre mellom lagene
Fremgangsmåte:
Pekanfyll
  1. Knus pekannøttene mellomgrove i en food prosessor.
  2. Ha TagaSØTT, eggehviter og 1 ss Fibersirup Maple og bland godt.
  3. Sett kjølig.

Butterdeig
  1. Varm fløte og vann til fingervarmt.
  2. Mål opp de tørre ingrediensene.
  3. Pisk sammen fløteblandingen og egg.
  4. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
  5. La deigen hvile i 10 minutter.
  6. Kjevle ut mellom bakepapir og smør ⅔ av deigen med romtemperert smør.
  7. Brett sammen slik vist på illustrasjonsbildet under oppskriftskortet.
  8. Sett kjølig i 10 minutter.
  9. Ta ut av kjøleskapet og gjenta prosessen så mange ganger du orker, men helst mellom 6-10 ganger.
  10. Ved siste kjevling skal deigen være rundt 4 mm tykk og deles i tolv like deler.
  11. Forvarm ovnen til 225 grader.
  12. Skjær hver del slikt vist på illustrasjonsbildet under oppskriftskortet. Det spiller ikke så mye rolle hvor mange strimler du lager i hver del.
  13. Fordel pekan-fyllet i midten og flett sammen. Se illustrasjonsbilde.
  14. Dryss over Fibersirup Maple og grovhakkede pekannøtter.
  15. Stekes nest nederst i ovnen i ca 15-17 minutter - eller til gylden. Følg godt med.
  16. La avkjøle på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 806 - Fett: 73,1 - Karbohydrater: 5,9 - Protein: 15,4
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/sotbakst/wienerpecan-keto-glutenfri/