Pitabrød som er så utrolig allsidig og godt! Har du savnet pitabrød på lavkarbo? Det har vi, og har gjort noe med. De passer perfekt til både gyros i pitabrød, som tilbehør til gryteretter, og selvsagt til å fylle med hva ditt lavkarbo-hjerte måtte begjære! Hvis du skal bruke de til å pakke rundt gyros kan du gjerne kjevle de ganske store. Skal pitabrødene fylles kan du lage de noe mindre og steke de litt lengre, bare husk å følge med! Kanskje du til og med får 5 små pitabrød av oppskriften? Det går fint an å fryse, men de bør få seg en runde i en forvarmet ovn når de er tint så de blåser seg opp igjen! Vi håper du liker de like godt som vi gjorde.
- 2 egg
- 100 g cottage cheese
- 30 g (ca 4ss) sesammel (fettredusert fra Funksjonell mat - finnes på helsekost. Kan byttes ut med fettredusert mandelmel)
- 20 g (ca 6 ss) Pofiber
- 1 ss Fiberhusk
- 2 ss eplecidereddik
- 2 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 200 g revet mozzarella eller annen type fast ost
- 1 ts salt
- 1 ts Sukrin Gold (kan byttes ut med annen søtning eller sløyfes)
- eventuelle urter om ønskelig
- Forvarm ovenen til 180ºC varmluft (det er bare plass til 2 stk på ett bakebrett så du må steke de på 2 brett)
- Knus egg, eplecidereddik og cottage cheese i blender til du får en glatt røre.
- Pisk inn sesammel, pofiber, salt, Sukrinmelis, bakepulver, natron, urter og Fiberhusk.
- Smelt osten i mikroen.
- Bland den smelta osten godt sammen med resten av deigen. La gjerne kjøkkenmaskin jobbe noen minutter.
- Del deigen i 4 og kjevle ut mellom to bakeark.
- Stekes i ca 10-15 minutter, eller til de er gylden og har blåst seg opp.
Pingback: Biffsnadder! - Fett & Forstand
I oppskriften står det sukrim gold mens i fremgangsmåte står det sukrin melis. Hvem er det som er riktig?
Hei. Tusen takk for fantastiske oppskrifter 😀 kan disse pitabrødene fryses ? 😀
Tuuusen takk selv for hyggelig tilbakemelding ♡ ja de kan fint fryses ♡
Pingback: Lavkarbo gyros i pita - Fett & Forstand - Make Keto Great Again